Verkkouutiset

”Jos Ruotsikin liittyisi, Itämeri olisikin Nato-meri”

Presidentti Sauli Niinistön mukaan Suomen liittyminen Natoon tarkoittaisi, että Venäjän ja Naton maaraja tuplaantuisi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi Ylen Ykkösaamussa lauantaina, että ei ole kovin paljon pohdittu sitä, että jos Suomi liittyisi Natoon, se tarkoittaisi Venäjän ja Naton maarajan tuplaantumista.

– Me olisimme puolessa Naton ja Venäjän maarajasta sitten tasan tarkkaan osallisia. Jos Ruotsikin liittyy, Itämeri olisikin Nato-meri ja Venäjä ikään kuin sitten siellä Suomenlahden pohjukassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Meidän pitää osata vähän hahmottaa sitä, että miltä se sitten ehkä vaikuttaa venäläisten silmin ja mitä he sen vuoksi tekisivät. Toisaalta meidän täytyy tietysti vakavasti kysyä myös itseltämme, että riittävätkö meidän resurssimme uskottavaan puolustukseen. Sillä on suuri merkitys, jos meillä sellainen on, Sauli Niinistö korosti.

Kolmantena kysymyksenä Niinistö nosti esiin muiden yhteistyöhankkeiden etenemisen.

– Niitä on vähän vähäteltykin. Mutta Suomi-Ruotsi -yhteistyö on lähtenyt niin reippaasti liikkeelle, että veikkaan että pari vuotta sitten sitä ei olisi uskottu.

Presidentti sanoi kannattavansa kansanäänestystä siinä tilanteessa, että hallitus ja presidentti päätyisivät esittämään Nato-jäsenyyttä. Hänen mukaansa kansanäänestyskeskustelu EU-jäsenyyden alla toi kansalaisille asiasta paljon enemmän tietoa verrattuna normaalia eduskuntakäsittelyä edeltävään keskusteluun.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)