Verkkouutiset

Suomalaiset täysin tyytyväisiä presidentin tehtävien hoitoon

88 prosenttia katsoo Sauli Niinistön hoitaneen tasavallan presidentin tehtäviä erittäin hyvin tai melko hyvin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Verkkouutisten Kantar TNS:llä teettämän kyselyn toisena kysymyksenä oli ”Sauli Niinistö on toiminut tasavallan presidenttinä vuodesta 2012. Miten katsot hänen hoitaneen tehtävänsä?”.

48 prosenttia haastatelluista vastasi ”erittäin hyvin”. Lisäksi 40 prosenttia vastasi ”melko hyvin”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

”Ei hyvin eikä huonosti” vastasi kahdeksan prosenttia haastatelluista. Yhden prosentin verran vastauksia saivat sekä ”melko huonosti”, ”erittäin huonosti” että ”ei osaa sanoa”.

Miehistä erittäin tai melko tyytyväisiä on 90 prosenttia ja naisista 86 prosenttia.

Tyytyväisimpiä ovat yli 60-vuotiaat, maaseutumaisissa kunnissa asuvat, eläkeläiset sekä Pohjois- ja Itä-Suomessa asuvat. Yli 60-vuotiaista 68 prosenttia vastaa ”erittäin hyvin” ja lisäksi 26 prosenttia ”melko hyvin”.

Kokoomuksen kannattajista sata prosenttia katsoo presidentin hoitaneen tehtäviä erittäin hyvin (78 prosenttia) tai melko hyvin (22 prosenttia). Keskustan kannattajista näin katsoo 98 prosenttia (61% + 37%).

Sdp:n kannattajien kohdalla vastaavat luvut ovat 39 prosenttia ja 51 prosenttia. Vasemmistoliiton kannattajista 15 prosenttia vastaa ”erittäin hyvin” ja 44 prosenttia ”melko hyvin”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)