Digitaalinäyttö varoittaa ihmisiä koronavirustartunnoista Southend-On-Seassa itäisessä Englannissa. LEHTIKUVA / AFP Adrian Dennis

Koronaviruksen mutaatio voi olla alkuperäistä tappavampi

Helposti tarttuvaa koronamuunnosta on todettu myös Suomessa.

Yhdysvaltain tautikeskuksen (CDC) tutkijat keskustelevat Ison-Britannian terveysviranomaisten kanssa saadakseen lisätietoa tiedoista, jotka viittaavat siihen, että koronaviruksen uusi mutaatio olisi alkuperäistä koronavirusta tappavampi, kertoo CNN.

– CDC on ottanut yhteyttä Ison-Britannian virkamiehin ja tarkastelee heidän uusia mutaatiota koskevia kuolleisuustietoja, CDC:n virkamies sanoi CNN:lle.

Ison-Britannian terveysviranomaisten mukaan on mahdollista, että uuden koronamutaation saaneiden keskuudessa kuolleisuus on korkeampi kuin muilla koronaviruksen muunnoksilla. Perjantaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa maan pääministeri Boris Johnson korosti, että koronarokotteet tehoavat myös nopeasti tarttuvaa virusmuunnosta vastaan.

Isosta-Britanniasta lähteneen koronaviruksen muunnoksen on todettu tarttuvan alkuperäistä virusta helpommin ja tartuntoja on todettu myös Suomessa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt