Neles ehti olla pörssissä hädin tuskin kymmenen päivää. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

KL: Solidium happamana Neleksen myynnistä

Venttiiliyhtiön myynti ruotsalaiselle Alfa Lavalille on valtion sijoitusyhtiön johtajan mielestä lyhytnäköistä.

Valtion sijoitusyhtiö Solidium toimitusjohtaja Antti Mäkinen kommentoi Kauppalehden mukaan Neleksen myyntiaikeita ruotsalaisille happamasti.

Ruotsalainen teollisuusyhtymä Alfa Laval ja venttiiliyhtiö Neles ovat allekirjoittivat maanantaina yhdistymissopimuksen. Neles irtaantui kaivosyhtiö Metsosta itsenäiseksi pörssiyhtiöksi heinäkuun alussa.

Päätöksentekoon osallistuneet Neleksen hallituksen jäsenet päättivät yksimielisesti suositella Neleksen osakkeenomistajille ostotarjouksen hyväksymistä.

– Neleksessä olevaa osaamista on rakennettu Suomeen ainakin 60 vuotta, ja heti kun tulee äx prosenttia preemiota osakkeen kurssin päälle, niin heti ollaan valmiita myymään pikavauhdilla, Mäkinen totea KL:ssä.

Tämä voi olla Mäkisen mukaan lyhytnäköistä. Mäkisen kritiikki kohdistuu Neleksen hallitukseen, jota johtaa Jukka Moisio.

– Tosi harmi, jos kauppa toteutuu. Tuntuu hätiköinniltä. Hädin tuskin kymmenen päivää Neles on ehtinyt olla pörssissä. Tuntuu, että kauhean nopeasti (Neleksen hallitus) päätyivät myymään, Mäkinen toteaa.

Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine toteaa tiedotteessaan, että Neleksen osakkeenomistajana Valmet ei pidä Alfa Lavalin ostotarjousta hyödyllisenä Nelekselle. Yhtiö kuitenkin kertoo jatkavansa Neleksen aktiivisena osakkeenomistajana.

Valmet sai päätökseen vajaan 15 prosentin osakehankinnan Neleksen osakkeista Solidiumilta heinäkuun alussa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt