Kiinan mukaan Taiwan värvää opiskelijoita tietolähteiksi. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Vakoilusyytös: Opiskelijoille viritetään hunaja-ansoja

Kiina varoittaa massiivisella mediakampanjalla taiwanilaisista vakoojista.

Kiina syyttää Taiwania opiskelijoiden värväämisestä vakoojiksi, kertoo CNN.

Kiinan kerrotaan käynnistäneen massiivisen mediakampanjan, joka käsittelee taiwanilaisten agenttien toimintaa Kiinassa. Valtiollinen media väittää, että Taiwanissa opiskelevia kiinalaisia opiskelijoita houkutellaan vakoojiksi hunaja-ansoilla. Termi tarkoittaa tietolähteeksi houkuttelemista esimerkiksi viettelemällä.

– Taiwanilaiset agentit käyttävät rahaa, rakkautta, viettelyä sekä internetissä hurmaamista saadakseen vakoojia manner-Kiinaan ja tiedusteluverkoston rakentamiseen, valtiollisen CCTV-televisiokanavan raportissa väitetään.

Kiinalaisissa medioissa on kerrottu tarinaa 18-vuotiaasta Taiwanissa opiskelleesta vaihto-opiskelijasta, joka aloitti suhteen taiwanilaisen vakoojan kanssa. Hurmatun kiinalaisnuorukaisen kerrotaan välittäneen vakoojalle puolustukseen liittyviä arkaluonteisia tietoja.

Vakoilusyytöksiä on käsitelty laajasti eri kiinalaismedioissa. CNN:n mukaan monissa yliopistoissa opettajat ja oppilaat velvoitettiin katsomaan CCTV-kanavan ohjelma Taiwanin vakoilutoiminnasta.

Vakoiluväitteet kiistänyt Taiwan syyttää Kiinaa propagandakampanjasta.

Kiinan ja Taiwanin välit ovat kiristyneet viime aikoina. Kommunistinen Kiina pitää Taiwania kapinoivana maakuntana, eikä hyväksy sen itsenäistä asemaa. Verkkouutiset kertoi hiljattain, että Kiina on uhkaillut Taiwania maihinnousulla sekä vahvistanut joukkojaan alueella.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt