Autokauppa kasvoi syyskuussa lähes 11 prosenttia vuodentakaisesta. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Kaupan syksy alkoi myönteisesti, autokauppa vauhdissa

Syyskuussa liikevaihto kasvoi kaikilla kaupan toimialoilla.

Tilastokeskuksen mukaan koko kaupan työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi syyskuussa 3 prosenttia vuodentakaisesta. Kehitys oli positiivista kaikilla kaupan toimialoilla. Myös työpäiväkorjattu myynnin määrä, josta hintojen muutoksen vaikutus on poistettu, lisääntyi 3,5 prosenttia.

Voimakkaimmassa kasvussa oli autokauppa, jossa sekä liikevaihto että myynnin määrä kasvoivat molemmat 10,7 prosenttia. Vahvoihin kasvulukuihin vaikutti osaltaan viimevuotisen vertailukauden aikana tapahtunut myynnin notkahdus päästöjen uuden mittaustavan takia.

Vähittäiskaupassa liikevaihto kasvoi syyskuussa kaikkiaan 3,6 prosenttia. Eniten kasvoivat tavaratalokauppa ja päivittäistavarakauppa. Tavaratalokaupan liikevaihto oli 3,7 prosenttia ja päivittäistavarakaupan liikevaihto 3,5 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Erikoiskaupassa liikevaihto kasvoi puolestaan 2,8 prosenttia ja myynnin määrä 4,7 prosenttia.

Tukkukaupan työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi syyskuussa prosentin ja myynnin määrä 1,7 prosenttia vuodentakaisesta.

Koko kaupan kausitasoitettu liikevaihto ja myynnin määrä kasvoivat syyskuussa molemmat 0,7 prosenttia edellisestä kuukaudesta, kun elokuussa vastaava kasvu oli 0,4 prosenttia.

Tammi-syyskuun aikana koko kaupan työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi prosentin ja myynnin määrä 0,4 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt