Katri Kulmuni. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Katri Kulmuni: Yhä kysytään, miksi keskusta on hallituksessa

Keskustajohtajan mukaan SDP ei saanut hallitusta muodostettua PS:n tai kokoomuksen kanssa.

Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Katri Kulmunin mukaan keskustassa kysytään edelleen paljon sitä, ”miksi ihmeessä keskusta on hallituksessa, etenkin aikana, jolloin keskusta reilusti sanottuna hävisi viime kevään vaaleissa”.

– Vaalien suurimmat voittajat, SDP ja perussuomalaiset, eivät saaneet hallitusta muodostettua, eivät myöskään SDP ja kokoomus. Tällöin keskusta oli valmis lähtemään neuvotteluihin, kyselyiden ja kenttäkierroksen jälkeen, Katri Kulmuni selvitti keskiviikkona K-Studio Facebook-lähetyksessään.

– Me lähdimme katsomaan, kuinka hyvin keskustalle tärkeät asiat menestyvät. Ja ne menestyivät lopulta niin hyvin, että saimme kaik­ki vaatimuksemme läpi, Kulmuni sanoi.

Keskustajohtajan mukaan keskustan vaatimusten toteutuminen näkyy esimerkiksi hallituksen kaavailemassa perhevapaauudistuksessa.

– Kysymyksenä vaan kaikille seuraajille, että mitä ajattelette, että kuinkakohan hyvä perhevapaauudistus olisi tullut, jos sitä olisi ollut mukana tekemässä kokoomus. Meidän kannalta ei varmaankaan yhtä hyvä, kun nyt tämä, mitä keskusta on ollut mukana tekemässä.

Katri Kulmuni sanoi uskaltavansa väittää, että ”jos kokoomuslaisin voimin oltaisiin oltu sitä tekemässä, niin oltaisiin voitu kodinhoitotuelle hyvästit saada”.

– Meille oli ehdoton kynnyskysymys, että äideiltä ei leikata, ja samalla kannustetaan isiä käyttämään enemmän vapaita, mikä on tietenkin hyvä juttu. Perheiden valinnanvapaus ja kodinhoidontuki säilyvät.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt