Kansliapäällikön mukaan laskettelemaan voi lähteä, mutta after skitä ja täysiä ravintoloita on syytä välttää. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Kansliapäällikkö MTV:lle: Hiihtoloman matkaa ei tarvitse perua

Kirsi Varhilan mukaan ravintoloita ei voida sulkea, vaikka THL niin suositteleekin.

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikön Kirsi Varhilan mukaan pääkaupunkiseudun ravitsemusliikkeiden sulkeminen edes väliaikaisesti ei ole mahdollista, kertoo MTV Uutiset.

Varhilan mukaan perustuslakivaliokunta ei ole nähnyt mahdolliseksi rajoittaa ravitsemusliikkeiden toimintaa erittäin merkittävästi.

– Tämä tarkoittaa ainakin tällä hetkellä sitä, että ravitsemusliikkeitä ei voida sulkea väliaikaisesti kokonaan, Kirsi Varhila sanoi MTV:lle.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että baarit, pubit ja yökerhot suljetaan pääkaupunkiseudulla kokonaan mahdollisimman nopeasti ja pidetään kiinni 14. maaliskuuta asti.

Varhilan mukaan THL:n esittämät rajoitustoimet ovat suosituksia.

Lisäksi THL suosittelee, että HUS-alueen asukkaat välttävät lomamatkustamista oman alueen ulkopuolelle 14. maaliskuuta asti. Etelä-Suomen kouluissa on talviloma ensi viikolla.

– Lomamatkaa ei tarvitse perua, mutta pitää olla erittäin tarkka siinä, että miten käyttäytyy suhteessa muihin ihmisiin. Pysytään oman lähipiirin kanssa, ollaan omassa mahdollisesti vuokratussa mökissä. Ulkoillaan, hiihdetään ja lasketellaan niin, että otetaan huomioon turvaetäisyydet, Varhila neuvoi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt