”Kansallinen häpeä tarjota turvapaikanhakijoille majoitus, kun kodittomat palelevat pakkasissa”

Perussuomalaisten Nuorten mielestä kuntien tulisi tarjota samat palvelut kodittomille suomalaisille kuin turvapaikanhakijoille.

Perussuomalaiset Nuoret vaatii kannanotossaan kuntien vastaanottokeskuksia myös suomalaisten kodittomien käyttöön. Järjestö vaatii kuntavaaliohjelmassaan, että vastaanottokeskusten majoitus- ja ruokapalveluiden tulee olla avoimina myös suomalaisille vähäosaisille.

“On kansallinen häpeä, että maahan saapuville tarjotaan majoitus- ja ruokapalvelut kuin Manulle illallinen, mutta samaan aikaan kodittomat suomalaiset palelevat pakkasissa. Kuntien sekä järjestöjen tulee osoittaa selkärankaa ja tarjota samat palvelut kodittomille suomalaisille” vaatii Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila.

Perussuomalaiset Nuoret on huolissaan suomalaisen yhtenäiskulttuurin romahtamisesta. Järjestön mukaan ”poliittinen monikulttuurisuus ja siirtolaisten systemaattinen järjestelmän väärinkäyttäminen heikentävät mukaan oman kansan yhteishenkeä ja halukkuutta huolehtia lähimmäisistä”.

“Turvapaikanhakijoita varten rakennettiin kovalla kiireellä täysihoitojärjestelmä, jonka kaltaisesta kodittomat suomalaiset olivat voineet vuosikaudet vain haaveilla. Nyt, kun tiukemman maahanmuuttopolitiikan myötä turvapaikanhakijat palaavat kotimaihinsa, ei palvelujen laajentaminen suomalaisille vähäosaisille ole tullut poliitikoille mieleenkään. Toki suomalaisten auttaminen ei ole yhtä mediaseksikästä kuin turvapaikanhakijoiden, mutta omiamme kohtaan meillä kaikkein suurin velvollisuus on”, sanoo Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtaja Tiina Ahva.

Kommentit