Jussi Halla-aho HS:lle pakolaiskriisistä: Suomessa on joukkopsykoosi

Europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon mielestä Suomen pitäisi olla pakolaisten suhteen samassa rintamassa kuin Unkari, kertoo Helsingin Sanomat.

Europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon (ps.) mielestä Syyrian sota on vain yksi syy suuriin turvapaikanhakijamääriin. Merkittävämpi tekijä hänen mukaansa on väestönkasvun ja köyhyyden synnyttämä patoutunut muuttopaine, ”elintasopakolaisuus” Afrikasta ja Lähi-idästä Eurooppaan.

Vain pieni osa nyt Suomeen saapuvista pakolaisista on Halla-ahon mukaan todellista vainoa paossa.

– Media on systemaattisesti luonut mielikuvaa, että ihmiset pakenevat henkensä hädässä Syyrian sisällissotaa, ja siksi on väärin tai moraalitonta kyseenalaistaa tulijoiden motiivia tai yrittää millään lailla rajoittaa humanitaarista tai humanitaariseksi tekeytyvää maahanmuuttoa, hän sanoo.

– Siinä on huutava ristiriita mielikuvien ja todellisuuden välillä: Suomeen on tullut yli kymmenentuhatta ihmistä tänä vuonna, ja vain parisataa heistä on Syyriasta.

Jussi Halla-ahon mielestä Suomessa on tällä hetkellä ”joukkopsykoosi”, jota media lietsoo, eikä ”katastrofin” edessä tunnusteta edes matemaattisia tosiasioita.

– Kaikki myöntävät, että vuorokaudessa tulee tietty määrä ihmisiä, viisisataa tai tuhat. Sitten kun heille sanoo, että jos me menemme tuhannen tahdilla koko vuosi, se on 365 000 ihmistä. Siinä vaiheessa sanotaan, että tuo on vain pelottelua ja propagandaa. Matematiikan lait eivät tunnu enää pätevän, Halla-aho huomauttaa.

Jos Jussi Halla-aho saisi päättää, hän sulkisi heti Suomen länsirajan. Hän myös sijoittaisi maahan jo tulleet turvapaikanhakijat asumaan ”minimistandardilla” ja ottaisi heiltä pois valtion rahallisen avun.

Välimerellä Halla-aho käännyttäisi takaisin jokaisen turvapaikanhakijoiden veneen. Hänen mielestään meripelastus Välimerellä on ensisijaisesti ongelma, syy pakolaiskriisiin.

Halla-ahon mielestä Suomen pitäisi olla samassa rintamassa kuin Unkari, joka on kohdellut turvapaikanhakijoita kylmäkiskoisesti ja rakentanut Serbian vastaiselle rajalle 175 kilometriä pitkän aidan. Halla-aho vaatii, että Dublinin sopimusta noudatetaan ja turvapaikanhakijan asia käsitellään siinä maassa, johon tämä ensimmäiseksi saapuu.

Halla-ahon mukaan monet suomalaiset kokevat pakolaistilanteen epäoikeudenmukaiseksi.

– Suomalaisten uhrivalmius ja veronmaksumoraali rappeutuvat, jos ihmiset eivät voi hyväksyä sitä, mitä heidän rahoillaan tehdään. Ihmiset kokevat epäoikeudenmukaiseksi sen täysin realistisen näkymän, että tehdään valtavia saneerauksia, leikataan palveluita, kiristetään verotusta ja ihmisillä jää entistä vähemmän käteen tekemästään työstä – ja kaikki tämä raha uppoaa maahanmuuton kustannuksiin.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt