VR Group on investoinut junakalustoon ja lisännyt kapasiteettia. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Junaliikenteessä vahvaa kasvua – myös Venäjän liikenne vahvistui

VR kertoo investoineensa merkittävästi junakalustoonsa.

Kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin 7 prosenttia enemmän matkoja viime vuoden helmikuuhun verrattuna.

Myös Venäjän liikenne kasvoi vahvasti – uusitulla Allegro-junalla tehtiin 25 prosenttia edellisvuotta enemmän matkoja.

Kotimaan junaliikenteessä eniten kasvua viime vuoden helmikuuhun verrattuna tapahtui Helsingin ja Kuopion (17 prosenttia), Helsingin ja Oulun (14 prosenttia), Helsingin ja Vaasan (13 prosenttia) sekä Helsingin ja Lappeenrannan (13 prosenttia) välillä.

VR Group on investoinut viime vuosina junakalustoon ja lisännyt kapasiteettia huomattavasti. Paikkamäärä kasvaa entisestään tänä vuonna, kun käyttöön saadaan uudet kaksikerroksiset InterCity-vaunut.

– Hankinnan myötä saamme lisättyä yhteensä 3900 nopean liikenteen asiakaspaikkaa. Myös kilpailukykyinen hinnoittelu vaikuttaa junamatkustamisen houkuttelevuuteen – keskihintamme on edelleen vuoden 2016 lasketulla tasolla, toteaa VR Groupin matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen tiedotteessa.

– On ilahduttavaa, että Suomi–Pietari-välillä nähdään erittäin vahvaa kasvua. Olemme investoineet merkittävästi Allegro-junien uuteen ilmeeseen ja viimeinenkin uusittu juna valmistuu kevään liikenteeseen. Allegron matkustusmukavuus ja hintataso houkuttelevat myös suomalaisia, joiden osuus matkoista on jo 35 prosenttia.

Matkamäärät ovat kasvaneet pääradalla Helsinki–Tampere-välillä vuodesta 2015 lähtien jopa 29 prosenttia.

Reitin paikkakapasiteetti lisääntyy vuoden 2019 aikana, kun uudet InterCity-vaunut saadaan liikenteeseen. Lisäksi tuomme huhtikuun alusta Helsingin ja Tampereen välille kaksi uutta junavuoroa.

VR tarjoaa myös tästä keväästä lähtien yöjunayhteyden Helsingin ja Kolarin välillä ympäri vuoden.

– Lapin matkailu on kovassa nosteessa myös perinteisten sesonkien ulkopuolella. Touko–kesäkuun liikennöintitauko poistuu tästä keväästä lähtien ja etelästä liikennöidään pohjoiseen jatkossa ympäri vuoden kaksi kertaa viikossa keskiviikkoisin ja perjantaisin, Kolarista Helsinkiin puolestaan torstaisin ja lauantaisin, Romanainen toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt