Jukka Kopra. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

Jukka Kopra: Taksinkuljettajat suojattava tartunnoilta

Nykytilanne vaarantaa taksinkuljettajien, heidän läheistensä sekä asiakkaiden terveyden.

Kansanedustaja Jukka Kopra (kok.) toivoo viranomaisilta selkeää ohjeistusta koronaepäiltyjen ja koronatartunnan saaneiden kuljettamiseen. Taksiliiton mukaan kuljettajat eivät saa tietoa epäillyistä tai todetuista koronavirustartunnoista.

– Taksinkuljettajalle on annetta aina tieto asiakkaan epäillystä tai todetusta koronavirustartunnasta. Kuljettajalle on annettava mahdollisuus suojata itsensä ja ajoneuvonsa virustartunnan leviämisen ehkäisemiseksi. Emme voi vaarantaa kuljettajien, heidän lähipiirinsä ja muiden asiakkaiden terveyttä, sanoo Kopra.

– Ei voi olla niin, että esimerkiksi vakavasti sairaat syöpäpotilaat laitetaan kulkemaan samoilla takseilla virustartunnan saaneiden asiakkaiden kanssa, hän lisää.

Kopra vaatii, että tilanne korjataan viipymättä. Ratkaisuksi hän esittää Taksiliiton ehdottamaa koronataksia.

– Sairaanhoitopiirit voisivat hankkia keskitetysti koronaepäiltyjen ja koronatartunnan saaneiden asiakkaiden kuljetukseen niin sanotut koronataksit. Koronakuljetusten keskittäminen vain tiettyihin takseihin mahdollistaisi varautumisen taudin leviämiseen autojen tarvittavalla varustelulla ja tehostetulla puhdistamisella, Kopra ehdottaa.

Kopra ihmettelee sosiaali- ja terveysministeriön johtajan Liisa Siika-ahon lausuntoa, ettei hänen käsityksensä mukaan tauti leviäisi taksin takapenkiltä kuskiin tai seuraaviin asiakkaisiin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtava asiantuntija Jussi Sane sen sijaan arvioi, että tartunnat ovat mahdollisia.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt