X
SULJE MAINOS
Juhana Vartiainen. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Juhana Vartiainen IS:lle: Tämä koronabunkkeri ei kuuntele ketään

Helsingin pormestari arvostelee sosiaali- ja terveysministeriötä.

Helsingin pormestari Juhana Vartiainen (kok.) sanoo pettyneensä siihen, että koronan takia hallitus aikoo edelleen rajoittaa maahantuloa. Rajoitus jatkuu vuoden loppuun, vaikka Helsinki useaan otteeseen yritti lieventää sitä.

– Me olemme taatusti yrittäneet vaikuttaa, siitä voit olla varma. Mutta STM on ollut tämän kriisin aikana jonkinlainen bunkkeri, joka ei suostu hirveästi kuuntelemaan. STM ei ole vaikuttanut kovin halukkaalta keskustelukumppanilta kenellekään, Vartiainen sanoo Ilta-Sanomille.

Hänen mielestään hallituksen olisi pitänyt muuttaa ilmaantuvuusrajaa, joka määrittelee matalan riskin maan. Tällä hetkellä linja on tiukka: matalan riskin maiksi luetaan ne, joissa viimeisten kahden viikon aikana on tavattu korkeintaan 10 koronatapausta 100000:aa asukasta kohti.

– Se ei vastaa EU:n neuvoston suositusta ja johtaa siihen, että joudumme ylläpitämään karmeaa tarkastus- ja testirumbaa myös silloin, kun tullaan maista, joita voitaisiin pitää jo turvallisina, Vartiainen sanoo.

EU on suositellut, että rajaksi voitaisiin asettaa ilmaantuvuusluku, joka on korkeintaan 50–75.

Myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on arvostellut hallituksen päätöstä jatkaa koronarajoituksia. THL:n mielestä rokotekattavuus on noussut niin paljon, ettei rajoitusta enää voi pitää välttämättömänä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt