Juha Sipilä. LEHTIKUVA / MINNA RAITAVUO

Juha Sipilä liikuttui puhetilaisuudessa – ”ette voi aavistaa, miten suuri merkitys”

Pääministeri kertoi suomalaisista, jotka tulevat sanomaan rukoilevansa hänen puolestaan.

Pääministeri Juha Sipilä toi valtiovallan tervehdyksen Turkuhallissa pidettyyn yhteiskristilliseen suureen Kristuspäivä-tapahtumaan.

Hän sanoi puheensa aluksi haluavansa kertoa kokemuksestaan. Hän kertoi tavanneensa kymmeniä tuhansia ihmisiä eri puolilla maata sadoissa tilaisuuksissa.

– Näitä tilaisuuksia on yhdistänyt yksi asia, joka on puhutellut minua ja hallitukseni ministereitä. Nimittäin, suurimman ruuhkan hellitettyä, torilla tai sisätilaisuudessa, minua on aina lopulta lähestynyt ihminen, jolla ei ole mitään pyyntöä tai vaatimusta, vaan ainoastaan yksinkertainen viesti: minä rukoilen sinun, hallituksen ja Suomen puolesta joka ikinen päivä, Juha Sipilä sanoi.

– Usein tämä hiljainen viestintuoja on vielä lisännyt, että meitä on tällä paikkakunnalla monta, jotka teemme samoin. Esimerkiksi viikko sitten Joensuun torilla minulla oli neljä tällaista puhuttelevaa kohtaamista.

Sipilän mukaan hän ei ole ainoa saman havainnon tehnyt ministeri. Hän mainitsi Juha Rehulan kertoneen samasta ja todenneen, ettei ole aiemmin kokenut tällaista.

– En tiedä mikä Suomessa on muuttunut, mutta ette voi aavistaa, miten suuri merkitys näillä viesteillä on. En pysty sitä edes sanoiksi pukemaan, se liikuttaa minua syvästi, Sipilä totesi.

Juha Sipilä piti usean sekunnin tauon ja jatkoi murtuneella äänellä.

– Kiitän teitä kaikkia, jotka jaksatte tehdä sen. Se on äärimmäisen tärkeää aikana, jossa totuuden on vaikea löytää tila vihapuheiden ja vastakkainasettelun maailmassa.