X
SULJE MAINOS

”JHL:n lakko kiusantekoa tavallisille ihmisille”

Elinkeinoelämän keskusliiton mielestä JHL:n lakko on osoitus siitä, ettei ay-liike piittaa työtuomioistuimen päätöksistä.

Työtuomioistuin on tuominnut Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) viime viikolla hyvityssakkoihin työrauhavelvollisuuden rikkomisesta, koska se uhkasi työtaistelutoimenpiteellä.

– Vaikka työtuomioistuin tuomitsi lakon laittomaksi, ay-liike oli taas valmis hankaloittamaan laittomilla toimilla tavallisten kansalaisten elämää, Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) toteaa kannanotossaan.

EK:n mielestä JHL:n laiton lakko ja AKT:n tukitoimet ovat kiusantekoa tavallisille ihmisille ja heidän perheilleen.

– Koko pääkaupunkiseudun liikenne on sekaisin ja kärsijöinä ovat niin lapset päiväkodeissa, vanhukset hoitokodeissaan kuin tavalliset työntekijät, joiden työhön pääsyä on tahallaan pyritty estämään. On kohtuutonta, että kansalaiset joutuvat kärsimään siitä, että ay-liike antaa laittoman lakkoilun jatkua voimassa olevista työehtosopimuksista huolimatta.

EK:n mielestä lakko osoittaa myös, ay-liike ei pysty pitämään kiinni yhteisesti sovitusta työllisyys- ja kasvusopimuksesta.

Viime vuonna laittomia lakkoja ja niiden tukitoimia järjestettiin yli sata ja tänäkin vuonna tahti on jatkunut samanlaisena.

– Toimet eivät ole missään mittasuhteessa neuvottelujen alla oleviin asioihin, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies sanoo.

Häkämiehen mielestä lähes seitsemänkymmentä vuotta vanha työrauhalainsäädäntö kaipaa kipeästi uudistamista, jotta kohtuuttomalta, ulkopuolisiin kohdistuvalta häirinnältä voidaan välttyä. EK:n tavoitteena on saada Suomeen Ruotsin kaltainen työrauhajärjestelmä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt