Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

”Järjetöntä” – hallituksen sote voisi sulkea huippusairaalan

Kokoomuksen kansanedustaja huolestui Sydänsairaalan tulevaisuudesta.

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen pitää järjettömänä sitä, että Sydänsairaalan toiminta saattaa päättyä Sanna Marinin (sd.) hallituksen sote-uudistuksen myötä.

– Ja nyt sitten Marinin hallitus, demarit, keskusta ja vihreät, haluavat ajaa tämän sairaalan oman ideologisen sotensa myötä alas. Järjetöntä! Sydänsairaala ­nousi ainoana suoma­lais­sai­raa­lana listalle maailman parhaista kardio­lo­gi­sista sairaa­loista, Heinonen kirjoittaa Twitterissä.

Tviittinsä yhteyteen Heinonen on jakanut linkin Sydänsairaalan tiedotteeseen, jonka mukaan se nousi ainoana suoma­lais­sai­raa­lana yhdysvaltalaisen Newsweek-lehden listalle maailman parhaista kardio­lo­gi­sista sairaa­loista. Listaus perustuu monivaiheiseen kyselyyn ja arviointiin, johon osallistui kymmeniä tuhansia lääkäreitä, terveydenhuollon ammattilaisia ja sairaalajohtajia yli 20 maassa touko-heinäkuussa 2020.

Aamulehti uutisoi lauantaina, että Sydänsairaalan nykymuotoinen toiminta saattaa päättyä hallituksen sote-uudistuksen myötä. Syy tähän on se, että julkisomisteinen Sydänsairaala rinnastetaan esitetyssä lainsäädännössä yksityisiin yhtiöihin, eikä niitä lasketa uusien hyvinvointialueiden omaksi palvelutuotannoksi. Lopettamisuhka koskee myös toista julkisrahotteista sairaalaa, Coxaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt