X
SULJE MAINOS
Jari Sarasvuo. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Jari Sarasvuo: Rokotusten vastustaminen on erikoista taikauskoa

Yrittäjän mukaan rokotevastaiset vaarantavat hyvinvointinsa muiden kustannuksella.

Trainers’ Housen perustaja, yrittäjä Jari Sarasvuo arvostelee ankarasti rokotteiden vastustajia.

– Erikoinen taikauskon muoto saa leikkimään hengellään ja vaarantamaan loppuelämänsä hyvinvoinnin, toisten terveyden ja kukkaron kustannuksella, Sarasvuo kirjoittaa Twitterissä.

Hän muistuttaa, ettei näin ole vain meillä.

Economistin mukaan Yhdysvalloissa yksin elokuussa rokottamattomien hoito maksoi 3,7 mrd$, Sarasvuo jatkaa.

Hän viittaa tästä löytyvään Helsingin Sanomien juttuun. Siinä kerrotaan teho-osastolla olevien koronapotilaiden määrän nopeasta noususta Uudellamaalla ja koko Suomessa.

– Aika vesirajassa aletaan taas olla, tehohoidon ylilääkäri Tero Varpula Espoon Jorvin sairaalasta sanoo jutussa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS kertoi eilen julkaisevansa jatkossa tiedot siitä, ovatko sairaalahoitoon päätyneet koronapotilaat saaneet rokotuksen. HUSin mukaan tehohoitopotilaiden määrä on jo nyt sellainen, että muiden potilaiden hoitoa joudutaan lykkäämään.

Arvokeskustelu rokottamattomista

HUSin ylilääkäri Asko Järvinen penäsi tänään Verkkouutisten haastattelussa arvokeskustelua rokottamattomista.

Hänen mielestään tulisi puhua siitä, miten yhteiskunnan tulisi suojella niitä, jotka eivät ole halunneet ottaa koronarokotusta. Järvinen kertoi, ette tartuntamäärien nousu yllätä, koska ihmisten kontaktit ovat lisääntyneet rajoitusten purkamisen myötä.

Samaan aikaan rokotuskattavuus ei hänen mukaansa ole vielä riittävällä tasolla, mikä kuormittaa jo sairaalahoitoa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä oli tiistaina koronan takia sairaalahoidossa kaikkiaan 41 ihmistä, joista 11 tehohoidossa.

– Voidaan sanoa, että koronan vuoksi sairaalahoitoon joutuneet ovat käytännössä rokottamattomia, Asko Järvinen totesi Verkkouutisille.

Järvinen ei lämpene rajoitusten paluun tielle, mikäli koronatilanne Suomessa pahenee. Hänen mukaansa silloin rajoitettaisiin suuren osan ihmisistä elämää rokottamattomien suojaamiseksi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt