X
SULJE MAINOS
Tasavallan presidentti on itsenäisyyspäivänä myös ylentänyt yhteensä 686 reservin upseeria ja erikoisupseeria. LEHTIKUVA / JUSSI HELTTUNEN

Itsenäisyyspäivänä neljä ylennystä kenraalikunnassa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ylentänyt neljä kenraalikuntaan kuuluvaa sekä yhteensä 686 reservin upseeria ja erikoisupseeria.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ylentänyt itsenäisyyspäivänä 6.12.2021 kenraalimajuri Pasi Tapio Välimäen kenraaliluutnantiksi, prikaatikenraali Kari Juhani Nisulan kenraalimajuriksi, eversti Sami Heikki Nurmen prikaatikenraaliksi ja kommodori Janne Ilmari Huuskon lippueamiraaliksi.

Kenraaliluutnantti Pasi Välimäki on toiminut Puolustusvoimien operaatiopäällikkönä vuodesta 2019. Välimäki siirtyy Maavoimien komentajaksi 1.1.2022 lukien. Aikaisemmin hän on palvellut muun muassa Karjalan prikaatin komentajana, Pääesikunnassa sektorijohtajana ja osastoesiupseerina sekä Afganistanissa suomalaisen kriisinhallintajoukon apulaisoperaatiopäällikkönä. Kenraalimajuriksi hänet ylennettiin vuonna 2019.

Kenraalimajuriksi ylennetty Kari Nisula on toiminut Pääesikunnan valmiuspäällikkönä vuodesta 2019. Hän siirtyy Puolustusvoimien operaatiopäälliköksi 1.1.2022 lukien. Aiemmin hän on palvellut muun muassa Panssariprikaatin komentajana, sotataidon laitoksen johtajana Maanpuolustuskorkeakoulussa, suomalaisen kriisinhallintajoukon komentajana Libanonissa ja koulun johtajana Panssariprikaatissa. Prikaatikenraaliksi hänet ylennettiin vuonna 2019.

Kenraalikuntaan nousivat prikaatikenraali ylennetty Sami Nurmi sekä lippueamiraaliksi ylennetty Janne Huusko. Nurmi on toiminut puolustusministeriön kansallisen puolustusyksikön johtajana vuodesta 2021. Everstiksi hänet ylennettiin vuonna 2016. Huusko on toiminut Rannikkoprikaatin komentajana vuodesta 2019. Hän siirtyy Pääesikunnan valmiuspäälliköksi 1.1.2022 lukien. Kommodoriksi Huusko ylennettiin vuonna 2017.

Lisäksi Tasavallan presidentti on itsenäisyyspäivänä ylentänyt yhteensä 686 reservin upseeria ja erikoisupseeria

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt