Kulkuohjeet ulkona Helsingin kaupungin keskiviikkona avautuneessa koronarokotuspisteellä Helsingin Messukeskuksessa 17. helmikuuta 2021. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

IS: Suomessa noin 200 rokotettua saanut koronan

THL:n mukaan luku saattaa olla vielä tätäkin suurempi.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tämänhetkisen arvion mukaan noin parilla sadalla suomalaisella on todettu koronavirustartunta sen jälkeen, kun he ovat saaneet koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat.

Kyse on siitä, että rokotteen antama suojateho nousee ensimmäisen rokotuskerran jälkeen 90 prosentin tienoille vasta noin 3–4 viikossa.

THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek sanoo IS:lle, että tartuntamäärä voi olla vielä tätäkin suurempi. Tämä selittyy sillä, että kaikkia suomalaisia ei testata koronaviruksen takia eikä siten kaikki tautitapaukset tule tietoon.

– Nyt kysymys on niistä, jotka ovat hakeutuneet näytteenottoon, Nohynek sanoo IS:lle.

THL päätyi arvioon vertailemalla tartuntatautirekisterin ja rokotusrekisterin tietoja.

Koronavirusrokote annetaan kahtena annoksena. Perjantaihin mennessä ensimmäinen rokoteannos on annettu Suomessa yli 447 000 ihmiselle. Toisen rokoteannoksen on saanut yli 84 000.

THL:n mukaan rokotteen suojateho on noin 50 prosenttia kahden viikon kuluttua ensimmäisestä rokotekerrasta. Toinen annos tarvitaan, jotta suojateho olisi mahdollisimman vahva ja pitkäkestoinen.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt