X
SULJE MAINOS
Koronapassilla voi vapautua leviämisvaiheen rajoituksista. / LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

IS: Ravintoloiden rajoituksille esitetään jatkoa

Hallitukselta odotetaan asiassa päätöstä viimeistään ensi viikolla.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen odotetaan päättävän ravintolarajoitusten jatkosta viimeistään ensi viikolla, sillä asiaa koskeva asetus raukeaa lokakuun lopulla. Muista epidemiarajoituksista linjataan aluetasolla.

Ilta-Sanomien mukaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kannattaa jatkoa erityisesti alkoholimyyntiin keskittyvien ja myöhään auki olevien ravintoloiden rajoituksille. Rajoitusten purkaminen katsotaan perustelluksi vasta sitten, kun myös 30–50-vuotiaiden rokotuskattavuus nousee riittävän korkealle tasolle.

Samalla kannalla ollaan sosiaali- ja terveysministeriössä, jonka pohjaesitys tarkoittaisi nykyisten rajoitusten jatkumista myös marraskuun puolella.

Harkinnassa ovat asiakaspaikkoja koskevat rajoitukset ja ruokaravintoloiden kohtelu. Hallituspuolueiden erityisavustajat ovat käsitelleet asiaa kuluvalla viikolla.

Tällä hetkellä leviämisvaiheen alueilla anniskelua saa jatkaa puoleenyöhön asti. Anniskeluravintoloissa käytössä voi olla vain puolet asiakaspaikoista. Kyseiset rajoitukset voi välttää, jos yrittäjä ottaa käyttöön koronapassin.

THL:n näkemyksen mukaan ravintolarajoitukset ovat yksi tehokkaimmista keinoista koronaepidemian hillitsemiseksi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt