Antti Lindtman ja Antti Rinne. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

IS: Antti Lindtman tyrmää keskustan leikkauspuheet

SDP:n ryhmäjohtajan mukaan jossitteluun käytettävä energia tulisi suunnata työllisyystavoitteeseen.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman paheksuu keskustan puheenjohtajan, elinkeinoministeri Katri Kulmunin lausuntoja mahdollisista menoleikkauksista.

Kulmunin mukaan eläkkeiden ja väylärahojen kaltaisia pysyviä menolisäyksiä voidaan leikata, jos hallitus ei pysy työllisyystavoitteessaan.

Hän viittasi Suomen Kuvalehden haastattelussa hallitusohjelman kirjaukseen, jonka mukaan tilannetta arvioidaan jo ensi vuoden elokuussa, jos hallitus ei ole päässyt sopuun 30 000 lisätyölliseen tähtäävistä toimista.

– Ensisijainen vaihtoehto on, että työllisyys kasvaa ja veroeuroja tulee lisää. Jos käy huonosti ja työllisyys ei kasva, sitten katsotaan näitä menonlisäyksiä, Katri Kulmuni sanoi.

Antti Lindtmanin mukaan eläkkeitä koskevissa lausunnoissa on oltava tarkkana.

– Luottamus suomalaiseen eläkejärjestelmään, on kyse työeläkkeistä tai valtion maksamista kansan- tai takuueläkkeistä, on todella keskeinen osa niin nykyisten kuin tulevienkin eläkeläisten arjen turvallisuutta. Olisin itse hyvin varovainen siinä, että lähtisin spekuloimaan ylipäätään esimerkiksi eläkkeiden heikentämisellä, Lindtman sanoo IS:lle.

Hän kehottaa ”koko hallitusta ja kaikkia ministereitä” keskittymään työllisyystavoitteen saavuttamiseen.

– Kaikki se energia, joka käytetään jossitteluun, kannattaisi käyttää siihen, että hallituksen työllisyystavoite toteutuu. Eihän sote-uudistustakaan lähdetä tekemään niin, että entä jos se ei toteudu. Pääministeri [Antti] Rinne (sd.) totesi budjettikeskustelussa hyvin selkeästi hallituksen kantana, että tällä hallituksella ei ole halua lähteä tekemään leikkauksia ihmisten toimeentuloon, Lindtman toteaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt