Sanna Marin. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

IL: Sanna Marin tuki pienempää hoitajamitoitusta – näin hän selittää

SDP:n varapuheenjohtaja oli Tampereen kaupunginvaltuustossa hoitajamitoituksen alentamisen kannalla.

Tampereen kaupungin talousarviossa vuodelle 2019 on kirjattu, että kaupunki pyrkii alentamaan henkilöstömitoitusta vanhusten ympärivuorokautisessa hoidossa ”maltillisesti” vuosina 2019–2022.

Iltalehden mukaan kaupunginhallituksen pohjaesityksen puolesta äänesti marraskuussa muun muassa SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin. Nyt hän on ollut ensimmäinen allekirjoittaja opposition välikysymyksessä vanhusten hoidon tilasta, josta eduskunta puhui keskiviikkona.

Hoitajamitoituksesta äänestettiin Tampereen kaupunginvaltuuston kokouksessa 19. marraskuuta 2018. Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Mikko Aaltonen esitti, että hoitajamitoituksen alentamisesta luovutaan. Kaupunginhallituksen pohjaesitys voitti Aaltosen vastaesityksen äänin 56-8.

Sanna Marin kommentoi asiaa keskiviikkona illalla eduskunnan täysistunnossa.

Marinin mukaan Tampereen Sdp:n valtuustoryhmä oli vaatinut talousarvioneuvotteluissa, että hoitajamitoituksen alentamista 0,58:sta 0,57:ään ei toteutettaisi. Hänen mukaansa kuitenkaan tämä ei kokoomukselle käynyt ja esitys toteutui budjettisovun nimissä.

– Onneksi Tampereella mitoitus on kuitenkin koko ajan ollut yli 0,5:n suosituksen, siitäkin huolimatta, että kaupungin väkimäärä on kasvanut ja vanhusten ja ikäihmisten määrä on lisääntynyt ja valtionosuuksia on samaan aikaan tämä hallitus leikannut — onneksi olemme pystyneet pitämään mitoituksen yli 0,5:ssä, Sanna Marin sanoi.

Kokoomuksen Kalervo Kummola totesi keskiviikkoiltana, että SDP ei esittänyt mitään henkilömitoituksen laskemista, Sanna Marin ei ollut neuvotteluissa ja Marin antaa vääriä todistuksia.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt