X
SULJE MAINOS
SDP:n ministeri ajaa itse Mercedes-Benz GLC:llä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

IL: Näillä autoilla ministerit itse ajavat

Kun valtion musta auto ei ole käytössä, millä valtioneuvoston jäsen kulkee?

Iltalehti on kysynyt valtioneuvoston jäseniltä, millainen heidän henkilökohtainen autonsa on.

Vastaamatta jättivät pääministeri Sanna Marin (sd.), työministeri Tuula Haatainen (sd.), elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.), perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.), tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) ja maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.).

Helsinkiläinen sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) kertoi, ettei hänellä ole koskaan ollut autoa. Eurooppaministeri Tytti Tuppuraisella (sd). ei ole koskaan ollut omaa autoa ”ja uusperheemme yhteisestä autostakin luovuttiin 2019 syksyllä”.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) ajaa vuoden 2018 Skoda Kodiaqilla. Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) auto on vuoden 2017 Mitsubishi Outlander pistokehybridi.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin (sd.) auto on Mercedes-Benz GLC hybridi 2018. Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonilla (r.) on vuoden 2014 Audi A4 Avant 1,8 TFSI Quattro.

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvistilla (r.) on 2017 Nissan Qashqai.  Puolustusministeri Antti Kaikkosella (kesk.) on Ford Focus vuosimallia 2014.

Kuntaministeri Sirpa Paaterolla (sd.) on miehensä nimissä Skoda Suberb -farmari. Opetusministeri Jussi Saramo (vas.) kertoi lainaavansa puolison Skoda Octaviaa vuosimallia 2010.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan (sd.) auto on Hyundai Ioniq hybrid vuosimallia 2017. Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen (vas.) käytössä on puolison 2021-mallinen Volvo XV40 hybridi.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkosen (vihr.) perheellä on Renault Megane vuosimallia 2004.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt