IL: Keskustassa kuumennuttiin sotesovusta – ”lievästi sanottuna yllätys”

Keskustan sisällä on ponnahtanut pintaan erimielisyyksiä hallituksen ja opposition sovusta.

Iltalehden mukaan sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisestä syntynyt hallituksen ja opposition sopu kuumentaa tunteita keskustan sisällä.

Keskustan kansanedustaja Mauri Pekkarinen on arvostellut puheenjohtaja Juha Sipilän neuvottelemaa sopuratkaisua ”maalin suunnan” muuttamisesta.

IL kertoo keskustan sisäisestä vetäytymistilaisuudesta, jossa erimielisyydet ponnahtivat pintaan.

Pekkarinen ei kommentoi tilaisuutta. Paikalla olleen mukaan ”itse kullakin taisi olla paineita”. Kansanedustaja Jari Lepän (kesk.) mukaan ”asiat pitää sanoa suoraan”. Ryhmäjohtaja Kimmo Tiilikainen vakuuttaa, että keskusta on sitoutunut sopuun.

Mauri Pekkarinen totesi äskettäin blogissaan, että ”sote-kysymyksen suuresta merkityksestä Keskustalle puhuu se, että sanaparista kotikunta-maakuntamalli on tullut puolueen oppositiopolitiikan ylivoimaisesti tärkein slogan. Keskustan kunnallisvaaliohjelma nojaa tukevasti kotikunta-maakuntamalliin. Haimme sille kansalta valtakirjan kuntavaaleissa ja siltä pohjalta olemme myös toimineet. …Tällä linjalla olemme erottautuneet radikaalisti Kataisen hallituksen suurkuntalinjasta ja isäntäkuntaperiaatteelle rakentuvasta sote-mallista”.

”Hallituksen sotkuinen sote-tie näytti jo kääntyvän keskustan mallin suuntaan. …Tätä taustaa vasten oli lievästi sanottuna yllätys, että… sekä hallituksen että opposition puheenjohtajien sote-suunta muuttui 90 astetta ja sote-palvelujen järjestäminen päätettiin keskittää viiteen suuralueeseen, erva-alueeseen”, Mauri Pekkarinen arvosteli sovintoa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt