X
SULJE MAINOS
Käärmetalo Helsingissä. Se sai Arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon peruskorjauksestaan. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

HU: Remontistaan palkittu kerrostalo rapistui vuodessa

Käärmetalon peruskorjaus palkittiin Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnolla.

Helsingin Käpylässä sijaitsevan suojellun Käärmetalon peruskorjaus valmistui vain vuosi sitten. Asukkaat ovat olleet ihmeissään työnjäljestä, kuten ikkunoiden rapisevista maaleista ja avautumattomista ikkunoista, kertoo Helsingin Uutiset.

Toinen Käärmetalo asukas arvelee, että remontin tekemisessä on tullut kiire ja ikkunat on laitettu niin nopeasti paikoilleen, ettei maali ole ehtinyt kuivua.

Hilseilevää maalia näkyy useassa asunnossa sekä ikkunoiden sisä- että ulkopuolella. Erään alimman kerroksen asunnon ikkunanpuite hilseilee ulkopuolelta näyttävästi koko ikkunan alakarmin matkalta.

Asukkaiden mukaan myöskään keittiön ja vessan maalit eivät kestä kosteutta tai pyyhkimistä. Talon uusi ulkorappaus on rapissut useasta kohdasta.

– Tuntui uskomattomalta lukea lehdistä, että tämä on hieno. Mietimme, että onkohan tätä kukaan käynyt katsomassa paikan päällä? Ihmiset ovat suorastaan nauraneet täällä (Finlandia-)palkinnolle, eräs asukas kertoo Helsingin Uutisille.

Helsingin kaupungin asuntojen Hekan toimitusjohtaja Jaana Närö sanoo lehdelle, että Käpylästä ei ole tullut normaalista poikkeavaa määrää palautetta.

Urakoitsijana remontissa toimi YIT. YIT:n yksikönjohtaja Tero Aaltonen kertoo, että palautetta asukkailta on tullut Hekan kautta ja osin suoraankin. Hänen mukaansa epäkohtia lähdetään selvittämään, jos sellaisia on havaittu.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt