Espoon Hartsinapuistoon on rakennettu kävely- ja pyörätie, joka päättyy yhtäkkiä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

HS: Kaupungin uusi tie hämmentää, päättyy hiekkakasaan

Paikalliset ovat ihmetelleet Espoon Perkkaalle rakennettua kävely- ja pyörätietä.

Espoon Perkkaalla on Helsingin Sanomien mukaan ihmetelty kävely- ja pyörätien pätkää, joka ei vaikuta johtavan minnekään. Hartsinapuiston läpi kulkevan Postipuunkäytävän vastikään uusittu asfalttipinta päättyi vielä viime viikolla hiekkakasaan ja eri suuntiin kulkeviin sorateihin.

− Asvaltti loppuu siinä yllättäen. Yhteys on aika epämääräinen. Onko sitä tarkoitus jatkaa suoraan eteenpäin vai mitä sille on tarkoitus tehdä? Mitään merkkejä, että siinä olisi työmaa käynnissä ei ole, kommentoi HS:lle espoolainen Reijo Hutka.

Espoon kaupungin maisema-arkkitehti Kristina Rochan mukaan reitti on kesken. Vasta Hatsinanpuiston pohjoisosan reitti on tässä vaiheessa rakennettu. Puiston eteläosa odottaa seuraavaa rakennusvaihetta, jolloin Postipuunkäytävää siirretään länteen päin uudelle linjaukselle.

Kun Postipuunkäytävän pätkää tehtiin, eivät muut puistoa koskevat suunnitelmat olleet vielä kovin pitkällä. Postipuunkäytävän pätkä tehtiin samalla, kun puiston alueella rakennettiin muuta kunnallistekniikkaa.

− Se tehtiin ikään kuin muun infran sivutyönä, Rocha sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt