Stora Enso aikoo sulkea Veitsiluotoon tehtaan Kemissä. LEHTIKUVA / JYRKI NIKKILÄ

Stora Enso sulkee Veitsiluodon tehtaan Kemissä

Työpaikka on lähdössä yli 600 ihmiseltä.

Metsäteollisuusyritys Stora Enso aikoo sulkea Veitsiluodon tehtaan Kemissä. Yhtiö tiedotti asiasta sen jälkeen, kun Helsingin Sanomat oli kertonut asiasta.

Tehtaan sulkeminen tarkoittaa yli 600 ihmisen työpaikan menettämistä. Tehtaalla on Stora Enson palveluksessa 670 henkilöä. Lisäksi alueella työskentelee alihankkijoita.

Kyseessä on tiettävästi suurin metsäteollisuuden sulkeminen Suomessa.

Veitsiluodon tehdas on perustettu vuonna 1922. Siellä valmistetaan sekä sellua, sahatavaraa että paperia.

Stora Enso aikoo sulkea myös suuren Kvarsvedenin tehtaan Ruotsissa. Tehtalla on 440 työntekijää. Se tuottaa paperia 600 000 tonnia vuodessa.

Suunnitellut sulkemiset on tarkoitus toteuttaa tämän vuoden kolmanneksella vuosineljänneksellä.

Yhtiö perustelee tehtaiden sulkemista paperin kysynnän vähenemisellä. Tiedotteen mukaan tehtaiden taloudellisen tilanteen parantamiseksi ei löytynyt muuta ratkaisua kuin lopettaa niiden toiminta.

– Koko paperiliiketoimintamme kilpailukyvyn parantamiseksi meidän on mukauduttava markkinaolosuhteisiin, mikä valitettavasti tarkoittaa kannattamattomien tehtaiden sulkemista. Kuten viime vuonna kerroimme, olemme päivittäneet strategiaamme ja muokkaamme liiketoimintaamme kiihtyvän kasvun ja arvon saavuttamiseksi. Keskitymme pakkauksiin, rakentamisen ratkaisuihin ja biomateriaalien innovaatioihin, joissa näemme vahvaa kasvupotentiaalia, Stora Enson toimitusjohtaja Annica Bresky sanoo tiedotteessa.

– Mikäli tehtaat päätetään sulkea, teemme tiivistä yhteistyötä yhdessä Stora Enson muiden toimipaikkojen, Kemin ja Borlängen kaupunkien ja muiden sidosryhmien kanssa tukeaksemme työntekijöiden uudelleen työllistämistä ja kouluttamista sekä käymme keskusteluja myös vaihtoehtoisten käyttötapojen löytämiseksi tehdasalueille, Stora Enson Paper-divisioonan johtaja Kati ter Horst sanoo.

Artikkelia laajennettu Stora Enson tiedotteen tiedoilla 20.4.2021 kello 9.43.

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt