Eduskunta keskusteli varjobudjeteista. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

HS-gallup: Kokoomus 21,4, SDP 19,0, vihreät 15,7, keskusta 15,1

Kokoomus on edelleen suosituin puolue. Keskustan kannatus on laskenut vuodessa 5,8 prosenttiyksikköä.

Kokoomus jatkaa Helsingin Sanomien gallupissa Suomen suosituimpana puolueena. Sen kannatus on 21,4 prosenttia. Kokoomus on ollut mittauksen kärjessä huhtikuusta alkaen. Toiseksi suosituin on oppositiopuolue SDP 19,0 prosentin kannatuksella ja kolmanneksi suosituin vihreät 15,7 prosentilla.

Kokoomuksen kannatus on laskenut 0,5 prosenttiyksikköä lokakuun mittauksesta, kun taas SDP:n kannatus on kasvanut 0,9 prosenttiyksikköä. Vihreiden kannatus on jatkanut loivaa laskuaan elokuun 17,5 prosentin huipusta.

Pääministeripuolue keskustaa kannattaa enää 15,1 prosenttia. Sen kannatus on laskenut 5,8 prosenttiyksikköä vuodessa. Keskustan kannatus on ollut viimeksi näin alhaalla vuonna 2011. Sinisen tulevaisuuden kannatus ei ole lähtenyt merkittävään nousuun. Puoluetta äänestäisi mittauksen mukaan 1,6 prosenttia vastaajista. Perussuomalaisia puolestaan kannattaa 8,7 prosenttia ja vasemmistoliittoa 8,8 prosenttia.

TNS:n tekemään mielipidemittaukseen haastateltiin 2 434 suomalaista. Haastattelut tehtiin 16. lokakuuta – 13. marraskuuta. Virhemarginaali on suurimmilla puolueilla noin kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt