Kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Harri Jaskari: Antti Rinteen veroluvut hihasta vetäistyjä

Kansanedustaja epäilee SDP:n puheenjohtajan käyvän poliittista peliä keksityillä luvuilla.

Kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari ojentaa SDP:n puheenjohtajaa Antti Rinnettä. Jaskarin mukaan Ritneen väitteet ovat ”täysin hihasta vetäistyjä.

– Rinteen miljardilinko pyörii kierroksilla. Rinne on kevään aikana ehtinyt antaa useiden miljardien vaalilupauksia tilanteessa, jossa valtio velkaantuu edelleen. Nyt huomiota yritetään kääntää pois omista vastuuttomista vaalilupauksista hyökkäämällä kokoomusta vastaan täysin hihasta vetäistyillä luvuilla ja väitteillä, Jaskari toteaa tiedotteessa.

Rinne ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ovat käyneet julkisuudessa keskustelua puolueidensa suunnittelemien verouudistusten säästöjen määristä.

Jaskarin mukaan SDP:n puheenjohtajan keskiviikkona Iltalehdelle kertoma väite veropohjan kavenemisesta viidellä miljardilla eurolla on ”stetsonista vedetty”. Rinteen mukaan nykyisen hallituksen verouudistukset ja kokoomuksen kaavailemat uudistukset kaventaisivat veropohjaa viidellä miljardilla eurolla.

Jaskarin kertoo, että kokoomuksessa on pohdittu keinoja verokevennysten rahoittamiseksi. Kansanedustajan mukaan kevennysten vaikutus työllisyyden kasvuun paikkaa jo itsessään kevennysten jättämää aukkoa. Kokoomuksessa on myös pohdittu kulutus- ja haittaverojen kiristyksiä.

Jaskari epäilee Rinteen tuplailevan laskelmia eri verojen tuottoarvioista.

– Rinteen toiminta ei herätä luottamusta, vaan ainoastaan hämmentää talouspoliittista keskustelua, kansanedustaja sanoo.

Jaskari muistuttaa, että nykyhallitus on keventänyt kilpailukykysopimuksen mukaisesti työn verotusta noin 1,3 miljardilla eurolla. Verotuksen keventäminen on vaikuttanut Jaskarin mukaan erityisesti pieni- ja keskituloisiin.

– Tavallinen palkansaaja on hyötynyt hallituksen verolinjasta eniten. Onko SDP nyt sitä mieltä, että palkansaajia ja työntekoa tukeva linja on ollut väärä?, Jaskari pohtii.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt