Elina Valtosen (ent. Lepomäki) kirja Vapauden voitto vuodelta 2018. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Elina Valtonen kirjoittaa kirjaa EU:n tulevaisuudesta

Olemme ensisijaisesti suomalaisia mutta vähintään toissijaisesti eurooppalaisia, sanoo kokoomuskansanedustaja.

Kansanedustaja Elina Valtonen (kok.) kirjoittaa EU-aiheista kirjaa. Hän paljastaa asian keskustelussaan yrittäjä Jari Sarasvuon kanssa.

– En konsolidoi (yhdistä) itseäni, vaikka olenkin kansanedustaja, pelkästään Suomen valtioon, vaan pyrin myös käymällä kansainvälisissä tilaisuuksissa ja tapaamalla ihmisiä vaikuttamaan siihen, mikä voisi olla Euroopan tulevaisuus. Olen itse asiassa kirjoittanut tästä kirjaakin. Katsotaan, saanko sen joskus ulos. Kunpa olisi vähän vähemmän kiire, Valtonen kertoo.

Valtonen ei kerro, mitä kirja pitää sisällään, mutta hän sanoo, millaista EU:ta kannattaisi tavoitella. Hänen perusajatuksesta on, että olemme ”kaikki porukalla tässä mukana”, ja että ajatus koskee kaikkia EU-kansalaisia.

– Olemme ensisijaisesti suomalaisia mutta vähintään toissijaisesti eurooppalaisia. Meillä pitää olla yksilöinä samanlainen vaikutusvalta kuin kaikilla muillakin. Tämä on se suunta, mihin koko hommaa pitäisi lähteä viemään.

Valtosen mielestä EU:n pitää palata niin sanotun no bail out -periaatteen noudattamiseen. Se tarkoittaa, että jokainen jäsenmaa vastaa omista veloistaan. Lisäksi EU:hun tulee luoda velkajärjestelymekanismi, hän sanoo.

Valtonen on toiminut kansanedustajana vuodesta 2014 ja kokoomuksen varapuheenjohtajana vuodesta 2020 lähtien. Vuonna 2018 hän julkaisi tietokirjan Vapauden voitto, silloin vielä nimellä Elina Lepomäki.

LUE MYÖS: Jari Sarasvuo: EU-paketti ”jukratuttaa”, mutta se pitää hyväksyä

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt