Veli-Matti Mattila. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

EK irtisanomislain käsittelystä: Demokraattinen ratkaisu on hyvä

Veli-Matti Mattilan mielestä erimielisyys on saanut suhteettomat mittasuhteet.

Lailla irtisanomissuojan rajan pudottamisesta kymmeneen työntekijään on eduskunnan tuki, jos hallitus saa tiedonantokeskustelun jälkeen eduskunnan luottamuksen, arvioi Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Veli-Matti Mattila.

Hallitus antaa eduskunnalle ensi tiistaina valtioneuvoston tiedonannon lakiesityksestä, joka koskee irtisanomissuojan rajan pudottamista kymmeneen työntekijään. Tiedonanto käsitellään ja siitä äänestetään eduskunnan täysistunnossa keskiviikkona.

– On hyvä, että irtisanomislain käsittely tuodaan pikaisesti eduskuntaan demokraattisesti valittujen päättäjien ratkaistavaksi. Eduskunnan äänestyksen tuloksella saadaan päätös suhteettomat mittasuhteet saaneelle erimielisyydelle Suomen hallituksen ja työntekijäjärjestöjen välillä, Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Veli-Matti Mattila toteaa tiedotteessa.

EK on esittänyt, että oikeus poliittisiin työtaisteluihin rajattaisiin Suomessa samalle tasolle kuin se on muissa Pohjoismaissa. Suomalainen työmarkkinajärjestelmä perustuu luottamukseen. Työehtosopimuksilla sovitaan työrauhasta, mutta usein työrauha silti rikkoutuu poliittisiin mielenilmauksiin.

– Työnantajan on voitava luottaa siihen, että tehtyjä sopimuksia kunnioitetaan, eikä lakkoja ole työehtosopimusten voimassa ollessa, Mattila painottaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt