Suomessa on järjestetty kansanäänestys viimeksi vuonna 1994. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Eija-Riitta Korhola: EU:n rahasto vaatii kansanäänestyksen

Ex-meppi toivoo tasavallan presidentin nostavan asian esille.

Entinen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola (kok.) kertoo jakavansa taloustieteen dosentti Tuomas Malisen esittämän näkemyksen siitä, että EU:n elpymisrahastosta tulisi järjestää kansanäänestys.

– Minun on myönnettävä että tämä kärjekässanainen dosentti puhuu totta. Voimme olla mitä mieltä tahansa siitä, oliko diili hyvä. Sen sijaan kukaan rehellinen ihminen ei voi väittää, etteikö unioni muuttuisi perustavanlaatuisesti tämän päätöksen myötä, Korhola toteaa Facebookissa julkaisemassaan päivityksessä.

Elpymisvälinessä sovelletun rahoitusmallin on arveltu todennäköisesti tulevan käytetyksi uudelleen, mikäli perussopimuksien ei koronakriisin yhteydessä katsota estävän EU:n toiminnan rahoittamista velaksi.

Eija-Riitta Korholan mukaan velkaunioni ei asiallisesti ole enää sama Euroopan unioni johon Suomi aikanaan liittyi.

– Asia ikävä kyllä vaatisi kansanäänestyksen, ja vähintäänkin se vaatisi eduskunnassa perusteellisen keskustelun vastaako muutos kansan tahtoa EU:n luonteesta, Korhola toteaa.

– Yhdyn kirjoittajan huoleen ja toivon että myös Tasavallan presidentti nostaa asian pöydälle.

Minun on myönnettävä että tämä kärjekässanainen dosentti puhuu totta. Voimme olla mitä mieltä tahansa siitä, oliko diili…

Posted by Eija-Riitta Korhola on Wednesday, July 22, 2020

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt