Verkkouutiset

”Dugin Suomessa, eikä Yle kysy mitään Suomen liittämisestä Venäjään”

Ruotsalainen sotahistorioitsija ihmettelee median toimintaa Aleksandr Duginin Suomen-vierailulla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Presidentti Vladimir Putinin ”uuden Venäjän” ideologiksikin sanottu Aleksandr Dugin puhui sunnuntaina Helsingissä. Muun muassa ruotsinkielinen Yle teki Duginista tästä löytyvän jutun.

”Dugin Suomessa & YLE ei kysy YHTÄÄN kysymystä ”Suomen kysymyksestä” hänen ”The Foundations of Geopolitics” -kirjastaan”, ihmettelee tunnettu ruotsalainen sotahistorioitsija Lars Gyllenhaal Twitterissä kyseiseen juttuun viitaten.

Aleksandr Dugin kirjoittaa kyseisessä kirjassaan ”epävakaasta” Suomesta, joka ”historiallisesti kuuluu Venäjän geopoliittiseen alueeseen. Dugin ehdottaa kirjassa Suomen yhdistämistä Venäjän Karjalaan ja pohjoisen Suomen lahjoittamista Venäjän Muurmanskin oblastille.

Gyllenhaalin mukaan ”Suomen kysymyksen” sisältävä The Foundations of Geopolitics -kirja on pääteos euraasianismin aatteen paluun takana. Hänen mukaansa kyse ei ole niinkään kirjailijasta, vaan kirjan leviämisestä ja vaikutusvallasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)