Verkkouutiset

Donald Trump: Elämmekö natsi-Saksassa?

Yhdysvaltojen tuleva presidentti arvostelee jälleen mediaa kovin sanoin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Tiedustelupalvelujen ei olisi tullut koskaan sallia tämän valeuutisen ”vuotaa” julkisuuteen. Vielä viimeinen laukaus minua kohti. Elämmekö me natsi-Saksassa, Donald Trump tviittasi keskiviikkona.

Toisessa tviitissään Trump syyttää vastustajiaan ”poliittisesta noitavainosta”.

– Venäjä sanoi juuri, että poliittisten vastustajien maksama vahvistamaton raportti on totaalinen väärennös ja täyttä puppua. Erittäin epäreilua, tuleva presidentti kommentoi.

Hän sanoi, myös, ettei Venäjä ole koskaan yrittänyt painostaa häntä.

– Minulla ei ole mitään tekemistä Venäjän kanssa. Ei diilejä, ei lainoja, ei mitään, Trump kirjoitti isoilla kirjaimilla.

Donald Trumpin kommentit liittyvät Venäjän vaalivaikuttamiskohuun. Mediassa alkoi levitä keskiviikkona tietoja yksityisestä tiedusteluselvityksestä, jonka mukaan Venäjällä olisi hallussaan arkaluontoisia tietoja tulevasta presidentistä.

Buzzfeed julkaisi raportin kokonaisuudessaan tässä. Sivustoa on arvosteltu päätöksestä.

Raportin aitoutta ei ole vahvistettu, ja se vaikuttaa varsin epäilyttävältä. Tästä huolimatta jonkinlainen lyhyt kooste sen väitteistä oli ilmeisesti toimitettu Trumpille ja presidentti Barack Obamalle. Joidenkin medialle puhuneiden lähteiden mukaan tarkoituksena oli näyttää tulevalle presidentille, millaisia väitteitä hänestä levitetään.

Eräissä Trumpille ja Venäjälle myönteisissä lähteissä on puolestaan annettu sellainen kuva, että kiistanalainen raportti olisi sisältynyt varsinaiseen tiedusteluselvitykseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)