Dominic Raab. LEHTIKUVA / AFP

Brexit-ministeri: Aiomme pysyä suunnitelmassa

Ministerin mukaan neuvottelut jatkuvat Chequers-suunnitelman pohjalta, eikä uusia vaaleja ole luvassa.

Britannian EU-erosta vastaava ministeri Dominic Raab sanoo, että maa aikoo jatkaa neuvotteluja pääministeri Theresa Mayn tällä viikolla EU:ssa tyrmätyn Chequers-suunnitelman pohjalta, kertoo The Guardian.

”Tämä on töyssy tiessä. Tulemme pitämään hermomme, tulemme pitämään päämme viileänä ja tulemme neuvottelemaan hyvässä uskossa. Minusta meidän täytyy pitää neuvottelut käynnissä”, hän sanoi BBC:n haastattelussa.

Euroopan unionin uskotaan olevan valmistelemassa vastaehdotusta Chequers-suunnitelmalle. Tämä olisi tarkoitus esitellä lokakuun alkupuolella. Raabin mukaan Britannia ei aio suostua saneluun.

”Britannia on yksi suurimmista talouksista Euroopassa, jos ei koko maailmassa. Me emme tule liihottelemaan suunnitelmasta suunnitelmaan, kuin jokin diplomaattinen perhonen.”

Raabin mukaan myöskään väläytelty Kanadan kanssa solmitun vapaan kaupan malli ei käy Britannialle, sillä se muodostaisi neuvotteluissa kovan rajan Irlannin ja Ison-Britannian saarien väliin. Tämä jättäisi hänen mukaansa osan Britanniasta eri talousvyöhykkeelle kuin muun maan.

”Se ei voi olla oikein.”

 

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt