Ben Zyskowicz. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Ben Zyskowicz ”raivokkaasta palautteesta”: Tämä karu totuus selvisi työn arvostuksesta

Kokoomuksen konkarikansanedustaja puolustaa pienipalkkaisenkin työn tekemistä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ben Zyskowicz kertoo saaneensa kohua herättäneestä aktiivimallista myös raivokasta palautetta. Hän on huolissaan pienipalkkaisen työn arvostuksesta.

Zyskowicz tekee saamastaan palautteesta kaksi johtopäätöstä Verkkouutisten BenTV:ssä:

– Meillä on työttömistä osa, tietysti pieni vähemmistö, jotka kokevat, että heillä on tällainen työttömyyskorvaus-niminen perustulo: heiltä ei voi odottaa enää mitään (kenties pitkä työura takana).

– Toinen porukka näyttää olevan sellaisia, joilla on hyvä koulutus ja he eivät tahdo tunnistaa tai tunnustaa, että ammattisuoja on vain kolme kuukautta, eli sen jälkeen pitää tehdä muuta työtä (muutakin kuin koulutusta vastaavaa työtä).  Näiden ihmisten kannattaa muistaa, että näitä heidän mielestään sopimattomia töitä tekevät muut ihmiset ja saavat niistä pientä palkkaa ja maksavat verot, joilla työttömyyskorvauksia kustannetaan, Zyskowicz huomauttaa.

Hän jakaa aktiivimallikeskustelusta ”limbopalkintoja”, joista yksi menee vihreiden kansanedustaja Heli Järviselle. Hän on innostanut protestoimaan kansalaisia aktiivimallia vastaan.

– Toinen palkinto tässä limbokisassa menee vihreiden Heli järviselle, joka on kannustanut, että hei kaikki työttömät, hakekaa työkyvyttömyyseläkettä. Vältätte tämän leikkauksen, mutta samalla tukitte koko työkyvyttömyyseläkekäsittelyn.

– Ajatelkaa, sairaat ihmiset odottavat päätöstä työkyvyttömyyseläkehakmukseensa ja vihreä kansanedustaja kannustaa kaikkia niitäkin, jotka eivät ole sairaita, hakemaan työkyvyttömyyseläkettä, jotta protestoisivat tällä tavoin, Zyskowicz ihmettelee.

Zyskowiczin mukaan keskustelu on osoittanut myös sen, että työvoimapalveluihin pitää saada lisää resursseja, jotta työttömät saisivat ansaitsemansa palvelun.

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt