X
SULJE MAINOS
Porukan koon rajaaminen pikkujouluissa suojaa sekä yksittäisiä ihmisiä että koko organisaatiota. LEHTIKUVA/SARI GUSTAFSSON

Apulaisylilääkäri IS:lle: Rajoituksia purettiin liian nopeasti

Eeva Ruotsalaisen mukaan parempi ajankohta olisi ollut pikkujoulukauden jälkeen.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUSin apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen toteaa Ilta-Sanomille, että pikkujoulukausi osuu todella huonoon ajankohtaan epidemian hallinnan kannalta. Hän ei kannusta ihmisiä, varsinkaan rokottamattomia, kokoontumaan yhteen.

– Epidemia leviää silloin, kun paikalla on virukselle alttiita ihmisiä. Puhun nyt erityisesti rokottamattomista ja kertaalleen rokotetuista, hän sanoo.

Ruotsalainen kehottaa käyttämään harkintaa sen suhteen, kannattaako pikkujouluja ylipäänsä järjestää. Joka tapauksessa juhlien terveysturvallisuuteen on hänen mukaansa kiinnitettävä erityistä huomiota.

Koronapassia hän pitää suhteellisen hyvänä tapana huolehtia terveysturvallisuudesta, mutta laissa sen käyttöönotto on mahdollista vain tilanteissa, joissa on voimassa viranomaisten asettamat rajoitukset.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä pitää koronapassia hyvänä välineenä varmistaa terveysturvallinen juhlinta.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen muistuttaa IS:ssa, että vielä ehtii hoitaa rokotesuojan kuntoon ennen pikkujoulujuhlia.

– Kuten tiedämme, immuniteetti tulee joko saadusta rokotuksesta tai sairastetusta infektiosta. Immuniteetin saaminen rokotuksen kautta on sekä yksilölliseltä että yhteisölliseltä kannalta paljon fiksumpi vaihtoehto, hän toteaa.

– Olisi silti yllättävää, jos pikkujoulukausi ei tuottaisi joitakin alueellisia purskahduksia tartuntamäärissä, Nieminen jatkaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt