Antti Rinne. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Antti Rinne palkkatuesta IL:lle: Korona muutti tilannetta

SDP:n puheenjohtajan mukaan alkuperäinen tavoite ei toteudu viruksen vuoksi.

Entinen pääministeri, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne selittää heittoa palkkatuen työllisyysvaikutuksessa koronavirustilanteella.

Antti Rinne arvioi viime syksynä, että palkkatukea uudistamalla voitaisiin saada jopa 20 000 työllistä lisää. Palkkatuki on taloudellinen tuki, jota TE-toimisto voi myöntää työnantajalle työttömän työnhakijan palkkauskustannuksiin.

Helsingin Sanomien tällä viikolla saamien tietojen mukaan palkkatuen työllisyysvaikutus olisi jäämässä vain noin 1 000 lisätyölliseen. Tieto perustuu palkkatukiesitystä valmistelleen työ- ja elinkeinoministeriön työryhmän arvioon.

Antti Rinne puolustaa syksyllä antamaansa arviota.

– Puheeni viime vuonna pohjautuivat asiantuntijoiden silloisiin arvioihin. Nyt en tiedä, mitä laskelmia on käytetty, Antti Rinne sanoo Iltalehdelle.

– Jokainen tervejärkinen ymmärtää, että kun lomautusten määrä on koronan myötä kaksinkertaistunut, niin alkuperäinen työllisyystavoite ei voi toteutua.

SDP:n puheenjohtajan mukaan ”nyt keskitytään siihen, miten pidetään nykyisillä työntekijöillä työpaikka eikä uusien työpaikkojen luomiseen”.

– Tällä hetkellä on mahdoton arvioida normaalien työllistämistoimien vaikutuksia.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt