X
SULJE MAINOS
Valtiovarainministeri ja keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Annika Saarikko: Maakunnissa soi nykyisin ilmastohumppa

Keskustan puheenjohtaja on tyytyväinen hallituksen ilmastopakettiin.

Valtiovarainministeri ja keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko kehuu budjettiriihessä sovittuja ilmastopäätöksiä blogissaan keskustan äänenkannattaja Suomenmaassa. Saarikon mukaan keskustan ilmastopolitiikan tavoitteena on tehdä vaikuttavia päätöksiä, jotka eivät kurjista arkea tai lisää eriarvoisuutta.

– Fiksu ilmastopolitiikka pistää vauhtia talouden rattaisiin. Ilmastohumppa soi nykyisin maakuntien Suomessa muun muassa suurten energia-, metsä- sekä akkuinvestointien muodossa. Näiden sävelien haluan kaikuvan entistä kovemmin, kertoo Saarikko blogitekstissään.

– Keskustan linja on tuttu. Vaikuttavat päätökset. Ei arjen kurjistamista tai eriarvoisuuden lisäämistä. Pidetään koko Suomi mukana. Tehdään keskustanvihreistä ratkaisuista vahvempi moottori työlle, yrittäjyydelle ja investoinneille kautta maan, sanoo Saarikko.

Saarikko kertoo hallituksen ilmastopaketin noudattaneen keskustan tavoitteita. Hänen mukaansa niin liikenteestä, asumisesta, maataloudesta kuin teollisuudestakin tulee tulevaisuudessa nykyistä ympäristöystävällisempää.

Saarikon mukaan tavoitteet olivat neuvotteluissa yhtenäiset, mutta hallituspuolueiden arvot ja maailmankuvat poikkesivat toisistaan.

– Loppujen lopuksi valitsimme riihessä kautta linjan oikean lähestymistavan: Keinoina korostuvat arkeen osuvien kieltojen ja maksujen sijaan kannusteet ja kehityspanostukset, sanoo Saarikko.

Saarikko sanoo ilmaston eteen tehtävän työn olevan vielä kesken. Hänen mukaansa keskusta on valmis vaalikausien ja puoluerajojen yli tehtävään työhön ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt