Verkkouutiset

Mies työvoimatoimistossa Helsingissä. LEHTIKUVA / ANNI REENPÄÄ

YTK:n mukaan työttömyys on matalimmillaan sitten vuoden 2008

Kassan jäsenistön työttömyysaste oli lokakuussa 5,1 prosenttia.

YTK Työttömyyskassan jäsenistön työttömyys oli lokakuussa 5,1 prosenttia. YTK:n työttömyysaste ei ole ollut kertaakaan näin matalalla vuoden 2008 jälkeen.

Työttömyys ei näyttäisi kääntyvän nousuun marraskuussakaan. Saapuneissa hakemuksissa ollaan marraskuun alkupuoliskon osalta jopa lokakuun vastaavaa ajanjaksoa alempana. Marraskuun 1.–15. päivien aikana YTK:lle saapui yhteensä 19 032 hakemusta, kun lokakuussa vastaavana ajanjaksona niitä saapui 19 851.

– Marraskuun hakemusmäärät ovat tähän mennessä olleet selvästi ennusteidemme alapuolella. Taantuman ennusmerkit eivät näy ainakaan ansiopäivärahan saajissa, vaan työttömyyden lasku jäsenistössämme jatkuu, kertoo YTK:n toimitusjohtaja Auli Hänninen tiedotteessa.

Osittain työttömyysasteen laskua selittää myös enimmäisaikojen päättyminen. Ansiopäivärahan enimmäismaksuaika on tullut täyteen monella niistä, jotka ovat jääneet työttömiksi ensimmäisenä koronavuotena 2020.

Työttömyys YTK:n jäsenistössä on vähäisintä Ahvenanmaalla, Pohjanmaalla ja Uudellamaalla. Myös Etelä-Pohjanmaa ja Pirkanmaa pääsevät alle viiden prosentin työttömyyteen.

Eteläisen Suomen maakunnista työttömyys on suurinta Etelä-Karjalassa, jonka työttömyys oli lokakuussa 7,8 prosenttia. Koko maan tasolla suurin luku löytyy Lapista, jonka työttömyysaste (8,3 prosenttia) on ainoana maakuntana yli kahdeksan prosentin.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS