Verkkouutiset

Ihmisiä terassilla Lahden satamassa 21. huhtikuuta 2023. LEHTIKUVA / ANTTI HÄMÄLÄINEN

Yritykset ovat luottamusmittauksessa odottavalla kannalla

EK:n mukaan myönteistä on, että uusia investointeja on suunnittelussa paljon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yritykset ovat tuoreiden luottamuslukujen perusteella yhä odottavalla kannalla, kertoo EK:n tuore luottamusindikaattori.

– Palveluissa tultiin hieman alaspäin. Rakentamisen luottamuksessa puolestaan oli toukokuussa palautumista edelliskuun lukemista. Taloudesta kantautuu nyt kuitenkin ristiriitaisia viestejä. Esimerkiksi rakennustuotannossa suunta on voimakkaasti alaspäin. Toisaalta talous on kannatellut alkuvuoden aikana yllättävänkin hyvin etenkin palveluiden ansiosta, EK:n johtaja Sami Pakarinen sanoo tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Toukokuussa teollisuuden luottamus nousi yhden pisteen verran toukokuussa. Uusin saldolukema oli -12, kun edellisessä kuussa lukema oli -13. Luottamusindikaattori on alle pitkän aikavälin keskiarvon, joka on +1.

Rakentamisen luottamus nousi +19 pistettä edelliskuusta. Saldoluku oli -9, kun huhtikuussa saldoluku oli -28. Pitkän aikavälin keskiarvo on -7.

Palveluiden luottamus laski toukokuussa saldolukuun 0. Tämä oli neljä pistettä vähemmän kuin huhtikuussa. Palvelualojen indikaattorin pitkän aikavälin keskiarvo on +12.

Vähittäiskaupassa luottamus laski toukokuussa lukemaan -7. Saldoluku oli pisteen verran vähemmän kuin edelliskuussa. Pitkän aikavälin keskiarvo on -1.

– Myönteistä on, että uusia investointeja on suunnitteluputkessa paljon, joten heikomman talouskehityksen aikaikkuna kapenee. Korot ovat nousseet nopeasti, joten niiden kaikkea vaikutusta talouteen ei olla kuitenkaan nähty. Vielä ei olla selvillä vesillä, Pakarinen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)