Verkkouutiset

Suomen lippu nostettiin Nato-maiden joukkoon 4. huhtikuuta 2023 Brysselissä. LEHTIKUVA/EMMI KORHONEN

Yle: Venäjä suunnitteli häiritsevänsä Suomen ja Ruotsin liittymistä Natoon

Tämä selviää Ylen MOT-toimituksen haltuunsa saamasta salaisesta tiedusteluraportista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Raportin mukaan Venäjän tiedustelupalvelu suunnitteli järjestävänsä mielenosoituksiksi verhottuja häirintäkampanjoita ennen maiden Nato-jäsenyyden hyväksymistä, kertoo Ylen Uutiset.

Suunnitelma käy ilmi venäläisen tiedustelu-upseerin laatimasta muistiosta, joka vuodettiin alun perin tutkivan journalismin keskukselle Dossier Centerille.

Tiedustelupalvelun suunnitelmassa todetaan, että Ruotsissa Koraanin polttamista seuranneet rajut mielenosoitukset ovat lisänneet islamin pelkoa EU-maissa. Tätä jännitettä asiakirjassa kehotetaan lietsomaan lisää.

Tavoitteena on ollut lisätä kitkaa Turkin ja Euroopan maiden sekä Naton välillä.

Suojelupoliisi vahvistaa tienneensä Venäjän tiedustelupalvelun suunnitelmista mielenosoitusten lietsomiseksi myös Suomessa. Supo ei kuitenkaan kommentoi tarkemmin operatiivista toimintaa.

MOT:n saamissa asiakirjoissa ei ole merkkejä siitä, että Venäjä olisi todella toteuttanut suunnitelmiaan Suomessa.

Pohjoismaihin liittyvät asiakirjat on alun perin laatinut venäläinen tiedustelu-upseeri. MOT-toimituksella on tiedossa raporttien laatijan henkilöllisyys sekä tieto siitä, missä tiedusteluyksikössä hän työskentelee. Näitä tietoja ei kuitenkaan julkaista turvallisuussyistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)