Verkkouutiset

Koira makoili sohvalla Helsingissä syyskuussa 2022. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Yle: Näin uusi eläinlaki vaikuttaa koirien omistajiin

Muun muassa koirien jalostukseen tulee uusia sääntöjä ja pentutehtailua kitketään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ensi vuoden alussa voimaan tuleva eläinten hyvinvointilaki vaikuttaa monin tavoin tuotanto- sekä lemmikkieläinten pitoon.

Ylen mukaan yksi tärkeimpiä lain vaikutuksia on se, että sairailla koirilla kielletään pentujen teettäminen. Sairaiksi luokitellaan esimerkiksi voimakkaasti pelokkaat, aggressiiviset tai rakenteellisista vioista kärsivät koirat.

Niin kutsuttua pentutehtailua kitketään siten, että alle puolivuotiaita pentuja saa tuoda Suomeen vain, jos niille on tiedossa ostaja.

Eläinsuojelutapauksissa pätee jatkossa ilmoitusvelvollisuus. Esimerkiksi seurakuntien työntekijöiden, sosiaali- ja terveysalan työntekijöiden ja ulosottoviranomaisten pitää jatkossa ilmoittaa, jos he havaitsevat esimerkiksi kotikäynnillä avun tarpeessa olevan eläimen. Ylen mukaan salassapitosäännösten rikkomisen pelossa tapauksia on jäänyt ilmoittamatta.

Koiran pysyvässä pitopaikassa on oltava jatkuvasti saatavilla sulaa vettä, myös ulkotarhoissa.

Koiralla ei saa enää myöskään käyttää sellaisia välineitä tai varusteita, jotka aiheuttavat sille tarpeetonta kipua, kärsimystä tai vahingon vaaraa. Esimerkiksi koirien koulutuksessa käytetyt piikki- ja sähköpannat on jatkossa kielletty, eikä niitä saa pitää edes hallussa.

Myös koirien ulkonäön muokkaaminen esimerkiksi turkkia värjäämällä on kielletty.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)