Verkkouutiset

Wagnerin taistelijat etenivät syksyllä 2022 kohti Bahmutin kaupunkia Itä-Ukrainassa. / Grayzone / Telegram

Wagner-joukkojen väitetään palanneen rintamalle

Sotabloggaajien mukaan Venäjän joukot tarvitsevat kipeästi kaikkia mahdollisia vahvistuksia.

Ukrainan sotaa seuraavat venäläiset bloggaajat väittävät Wagner-palkkasoturiryhmän sotilaiden palanneen etulinjaan kuukausien tauon jälkeen.

Wagner-yksiköt vedettiin loppukeväästä takalinjaan Itä-Ukrainan Bahmutin kaupungista käytyjen ankarien taisteluiden jälkeen. Ryhmän kerrottiin kärsineen massiivisia tappioita ja menettäneen suurimman osan vankiloista haalituista uusista sotilaistaan.

Elokuussa surmansa saanut Wagner-johtaja Jevgeni Prigozhin tuli tunnetuksi Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigua ja yleisesikunnan päällikkö Valeri Gerasimovia kohtaan esittämästään voimakkaasta arvostelusta. Hän aloitti kesäkuussa lyhyeksi jääneen kapinan ja miehitti hetkellisesti useita Venäjän sotilaskohteita muun muassa Rostovissa.

Kapinan jälkeen Wagner-sotilaat siirrettiin leireille Valko-Venäjällä, jossa ryhmän kerrottiin kouluttavan paikallisia joukkoja. Painopisteen uskottiin siirtyvän Afrikan operaatioihin. Asiantuntijoiden mukaan on todennäköistä, että Wagner-ryhmä lakkaa olemasta palkkasotilaiden siirtyessä puolustusministeriön alaisuuteen ja muihin venäläisiin yksityisarmeijoihin.

Voenkor Kotenok -nimimerkillä kirjoittava sotabloggaaja kertoo saaneensa useista lähteistä vahvistuksen sille, että Wagner-taistelijoita olisi jo saapunut etulinjaan Hersonin alueella. Heidät on tiettävästi jaettu rintamalohkon eri kohtiin. Bloggaajan mukaan Venäjän asevoimat tarvitsee tällä hetkellä vahvistuksia ”enemmän kuin koskaan”.

Venäjän asevoimien kerrotaan siirtäneen viime aikoina joukkoja Hersonin alueelta Zaporizzjaan Ukrainan vastahyökkäyksen hidastamiseksi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)