Verkkouutiset

Volodymyr Zelenskyi. / AFP / LEHTIKUVA / STEFAN WERMUTH

Volodymyr Zelenskyi: Tukipäätös kertoo EU:n yhtenäisyydestä

Presidentin mukaan Euroopan unionin tuki vahvistaa Ukrainan pitkän aikavälin taloudellista vakautta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan unionin jäsenmaat pääsivät torstaina sopuun Ukrainalle ohjattavasta yhteensä 50 miljardin euron tukipaketista.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel sanoi 27 valtion yksimielisen päätöksen kertovan siitä, että EU ottaa suurempaa vastuuta Ukrainan tukemisesta. Hänen mukaansa päätös turvaa vakaan ja ennakoitavissa olevan rahoituksen puolustustaistelua käyvälle Ukrainalle.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoo olevansa kiitollinen EU-päättäjille vuosille 2024–2027 ulottuvasta rahoituksesta.

– On hyvin tärkeää, että päätöksen tekivät kaikki 27 johtajaa, mikä jälleen kertoo EU:n vahvasta yhtenäisyydestä, Zelenskyi kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

– EU:n taloudellisen tuen jatkuminen vahvistaa Ukrainan pitkän aikavälin taloudellista ja rahoituksellista vakautta, mikä ei ole yhtään vähemmän tärkeää kuin sotilaallinen apu sekä Venäjälle kohdistettava paine pakotteiden kautta, presidentti sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)