Verkkouutiset

Yhdysvaltain valtiovarainministeri Janet Yellen. AFP/LEHTIKUVA/KEVIN DIETSCH

”Venäjän vaatimukset uhmaavat YK:n peruskirjaa, moraalia ja tervettä järkeä”

USA:n mukaan mikään vastuullinen valtio ei voi sanoa, että esitetyt vaatimukset olisivat kohtuullinen perusta rauhalle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän diktaattori Vladimir Putinin vaatimukset ”aselevosta” Ukrainan kanssa ovat vastoin tervettä järkeä, moraalia ja YK:n peruskirjaa, sanoi Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Matt Miller Ukrinform raportoi.

Tiedottaja kutsui Venäjän johtajan lausuntoa ”jälleen yhdeksi maksimalistiseksi lausumaksi”, jossa hän kehotti Ukrainaa luopumaan vielä enemmän suvereenista alueestaan kuin mitä Venäjä tällä hetkellä miehittää.

– Mikään vastuullinen valtio ei voi sanoa, että tämä on kohtuullinen perusta rauhalle. Se uhmaa YK:n peruskirjaa. Se uhmaa moraalia. Se uhmaa tervettä järkeä, Miller sanoi.

Viranomaisen mukaan hyökkääjävaltio Venäjä ei ole valmistautunut vakaviin ”hyväntahtoisiin keskusteluihin”.

– Venäjän toimet tekevät tämän erityisen selväksi, kun se jatkaa pommituksiaan Ukrainan kriittistä infrastruktuuria vastaan, uhkaa aluksia Mustallamerellä ja sieppaa väkisin kymmeniätuhansia ukrainalaisia lapsia, Miller huomautti.

Putin sanoi viime perjantaina pitämässään puheessa olevansa valmis rauhanneuvotteluihin. Hän kuitenkin sanoi, että tätä tarkoitusta varten Ukrainan on ensin vedettävä joukkonsa kaikilta Ukrainan alueilta, jotka Kreml on jo julistanut kuuluvan Venäjään, ja myös peruttava aikeensa liittyä Natoon.

Yhdysvaltain valtiovarainministeri Janet Yellen sanoi maanantaina, että 50 miljardin dollarin laina Ukrainalle, joka rahoitetaan jäädytettyjen venäläisten omaisuuserien koroilla, on täysin laillinen toimi Venäjän vastalauseesta huolimatta.

– Ei ole mitään järkeä väittää, että se on varkaus, Yellen sanoi vastauksena Putinin väitteisiin, että tämä ”varkaus ei jää rankaisematta”.

– Venäjän varat ovat takavarikossa, mutta ne tuottavat tuloja, joihin Venäjällä ei ole oikeutta. Tässä ei ole oikeudellista ongelmaa, Yellen jatkoi.

Valtiovarainministeri totesi, että G7-johtajat ovat jo tehneet selväksi, että he eivät vapauta näitä varoja ennen kuin Venäjä maksaa vahingot, joita se on Ukrainalle aiheuttanut.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)