Verkkouutiset

Kansanedustaja korostaa tarvetta väliaikaiselle rajalaille. LEHTIKUVA / LAURI HEINO

Vladimir Putinin kolme Suomi-tavoitetta – ”Kaksi on jo onnistunut”

Kansanedustajan mukaan Venäjä pyrkii murtamaan EU:n ulkorajan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Timo Heinosen (kok.) mukaan Vladimir Putin tavoittelee hybridihyökkäyksellään Suomea vastaan ennen kaikkea kolmea asiaa. Hän arvioi kahden jo onnistuneen.

– Yksi tavoite on aivan varmasti saada Suomi ja ennen muuta länsi näyttämään kaksoisstandardisesti toimivalta. Monelle maalle ainakin Afrikassa ja Lähi-idässä Putin mielellään toteaa, että katsokaa nyt, kyllä he teille puhuvat oikeusvaltiosta ja sääntöpohjaisesta maailmanjärjestyksestä, mutta itse rikkovat sääntöjä, Heinonen kirjoittaa blogissaan. 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Heinonen toteaa, että Putin on jo osittain onnistunut tavoitteessaan. Tämä siksi, että Suomen raja ei ole ollut avoinna kaikille ja turvapaikanhakuoikeutta ei ole pystytty noudattamaan.

Heinosen mukaan Putin on onnistunut myös toisessa tavoitteessaan. Hän on aiheuttanut vastakkainasettelua Suomessa asuvien venäläisten ja kaksoiskansalaisten välille suhteessa muihin suomalaisiin ja samalla aikaansaanut epäluuloa Suomea kohtaan.

– He sulkivat teiltä rajan ja estävät teiltä pääsyn tapaamaan sukulaisianne. He ovat sydämettömiä,  Heinonen esittelee Putinin maalaamaa narratiivia esimerkkinsä kautta.

– Itärajan sulun syyllisenä voidaan pitää Venäjää ja Vladimir Putinia, mutta valehtelun suurvalta puhuu toista ja tekee toista, hän lisää.

Heinonen uskoo, että Putinin kolmas ja vielä toteutumaton tavoite on putinmielisten puolueiden kannatusnousun aikaansaaminen Euroopassa ja näiden puolueiden vaalivoitot sekä kansallisesti, että ylikansallisesti keväällä EU-vaaleissa.

– Tähän Putin voisi päästä sillä, että se onnistuisi toistamaan vuoden 2015 tapahtumat. Kymmeniätuhansia ihmisiä tulisi Eurooppaan ja osa heistä aiheuttaisi muun muassa turvallisuusongelmia. Maahanmuuttovastaisuus voimistuisi, mikä tarkoittaisi äärioikeiston kannatusnousua. Tiedämme näiden puolueiden suhtautumisen Putiniin. Tällainen tapahtumasarja ja näiden puolueiden valtaannousu nopeasti saisi Euroopassa yhä useamman maan kyseenalaistamaan Ukrainan tuen, Heinonen toteaa.

Heinonen kokee, että merkittävässä mittakaavassa Suomessa ei ole putinmielistä puoluetta tai edes voimia, mutta kannatuspohjaa tällaiselle voisi Suomestakin löytyä.

Hän uskoo, että Putinin suurin tavoite on saada murrettua EU:n ulkoraja. Hän korostaa, että tarvitaan nopeasti voimaan riittävät lait ja niiden myötä riittävät keinot rajavartioille pitää itäraja kiinni ja Suomen turvallisuus ja koskemattomuus turvattuna. Hänestä kyse ei ole vain Suomesta, vaan koko EU:sta.

– Poikkeuslaki, uusi väliaikainen rajalaki, siis tarvitaan kiireisesti työkalupakkiin. Tärkein tehtävämme on varmistaa maamme ja jokaisen suomalaisen turvallisuus. Nyt on kyse tästä, hän linjaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)