Verkkouutiset

Vladimir Putin ja Aleksandr Lukašenko Pietarissa 25. kesäkuuta 2022. LEHTIKUVA / AFP Mikhail Metzel

Vladimir Putin: Lännen paine pakottaa nopeuttamaan Venäjän ja Valko-Venäjän yhdistämistä

Myös Valko-Venäjän diktaattori kehotti muita entisiä neuvostotasavaltoja yhdentymään valtioliiton kanssa.

Venäjän johtaja Vladimir Putin sanoi uutistoimisto Interfaxin mukaan, että ulkopuolinen paine pakottaa nopeuttamaan Venäjän ja Valko-Venäjän yhdistämistä.

– Niin sanotun ”kollektiivisen Lännen” asettama ennennäkemätön poliittinen ja pakotteiden paine ajaa meitä nopeuttamaan yhdistysprosessia, sanoi Putin Venäjän ja Valko-Venäjän alueiden foorumissa.

Putin sanoi myös, että Moskova ja Minsk kehittävät yhteistyötä lannotteiden ja elintarvikkeiden toimittamiseksi maailmanmarkkinoille.

– Äskettäisessä tapaamisessani Aleksandr Grigorjevitš [Lukašenkon] kanssa Pietarissa keskustelimme asiasta perusteellisesti ja muun muassa sovimme Venäjän Itämeren satamaterminaalien lastausmahdollisuuksien hyödyntämisestä Valko-Venäjän tuotteiden viemiseksi ulkomarkkinoille.

Myös Valko-Venäjän diktaattori Lukašenko kehotti omalta osaltaan entisiä neuvostotasavaltoja lähentymään Venäjän ja Valko-Venäjän valtioliittoa ”säilyttääkseen suvereniteettinsa”.

– Tässä vaiheessa meidän liittomme toimii veturina yleisessä integraatioprosessissa. Se on esikuva, esimerkki kulttuurisesta ja hallitusten välisestä yhteistyöstä, sanoi Lukašenko.

Lukašenkon mukaan ”tähän asti epäröineiden tulee ymmärtää” seuraava asia:

– Ilman nopeaa yhdistymistä ja keskittymistä; ilman, että vahvistamme valtioiden välisiä siteitä ja ihmisten välisiä normaaleja suhteita, ei meillä ole välttämättä huomista.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS