Verkkouutiset

Ukrainalaisia sotilaita Luhanskissa heinäkuussa 2022. AFP / LEHTIKUVA / ARIS MESSINIS

Vladimir Putin haukkui Venäjän asevoimia

Presidentti ylisti Donetskin ja Luhanskin joukkoja ja vihjaili olevansa tyytymätön maansa ammattisotilaisiin.

Venäjän presidentti Vladimir Putin haukkui julkisesti maansa asevoimia maanantaina, amerikkalainen sotaan erikoistunut Institute for the Study of War (ISW) -ajatushautomo kertoo.

Pitämässään puheessaan Putin ylisti Donetskin ja Luhanskin joukkoja ja totesi, että he taistelevat paremmin Donbasissa kuin Venäjän armeijan ammattisotilaat. Hän myös vihjaili olevansa tyytymätön Venäjän asevoimien suorituksiin taistelurintamilla.

Vladimir Putinin puheen tarkoituksena arvioidaan olevan edistää rekrytointia ja edistää uusien joukkojen luomista miehitetyille alueille. Venäjän joukot ovat luottaneet yhä enemmän separatistijoukkojen tukeen ja Kremlin arvioidaan pyrkivän lisäämään niiden arvostusta retorisilla keinoilla.

Asiantuntijat arvioivat, että Putinin pitämän puheen tarkoituksena on myös vahvistaa Venäjän levittämää kuvaa siitä, että hyökkääjän tarkoituksena olisi ”suojella” Donetskin ja Luhanskin joukkoja miehitetyillä alueilla.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)