Verkkouutiset

Vladimir Putin. AFP / LEHTIKUVA / SERGEI BOBYLYOV

Vladimir Putin: Donbassin ihmisistä tulee Venäjän kansalaisia ikuisiksi ajoiksi

Presidentti väittää liittäneensä Luhanskin, Donetskin, Hersonin ja Zaporižžjan Venäjään.

Venäjän presidentti Vladimir Putinin mukaan Itä-Ukrainan Donbassin alueella olevista ihmisistä tulee Venäjän kansalaisia ikuisiksi ajoiksi.

– Kiovan viranomaisten pitäisi suhtautua kunnioittaen tähän tahdonilmaukseen, Putin sanoi kansalle osoitetussa puheessaan, jonka jälkeen hän on allekirjoitti sopimukset neljän Ukrainan alueen (Donetsk, Luhansk, Zaporižžja ja Herson) liittämisestä Venäjään.

Venäjä järjesti alueilla ”kansanäänestykset” alueiden liittämisestä Venäjään. Länsimaat ja Ukraina ovat tuominneet äänestykset valheellisiksi ja näytösluontoisiksi.

Putinin mukaan näiden alueiden ihmiset ovat tehneet päätöksensä ja valinneet Venäjään liittymisen.

Kansainvälinen yhteisö ei tunnusta Venäjän liitoksia vaan katsoo alueiden yhä kuuluvan Ukrainalle. Venäjä ei edes kokonaisuudessaan hallitse alueita.

Putin sanoi, että Venäjä suojelee maataan kaikin keinoin ”tarjotakseen turvallisen asuinympäristön ihmisille”.

– Venäjä rakentaa uudelleen kaupunkien ja kylien rauniot ja kehittää infrastruktuuria sekä terveydenhuoltoa ja koulutusta.

Putin sanoi tekevänsä töitä sen eteen, että turvallisuustilanne paranisi.

Putin puhui infrastruktuurin jälleenrakentamisesta, mutta jätti manitsematta, että Venäjän asevoimat tuhosivat sen käymässään hyökkäyssodassa Ukrainaa vastaan. Lisäksi Venäjän tarjoama budjetti näiden neljän alueen ihmisille on suhteellisen pieni.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS